Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Festival de film cu proiectii pe Lacul Chitila

Vineri, 12 August 2011, ora 14:17
994 citiri
Festival de film cu proiectii pe Lacul Chitila

Prima editie a Festivalului de Film Chitila Film Fest, o competitie nationala de filme documentare si scurt metraje de fictiune si animatie, va oferi cinefililor ocazia de a urmari, timp de trei seri, productii aflate in competitie la categorii precum "Documentar", "Scurt metraj de animatie" si "Scurt metraj de fictiune".

Conform unui comunicat al organizatorilor, festivalul se va desfasura in perioada 26-28 august, langa Lacul Chitila, la baza a trei stejari seculari - simbol al orasului Chitila - si va reuni o serie de regizori romani care isi vor proiecta filmele pe un ecran amplasat gigant, in premiera pentru festivalurile de gen din Europa, chiar pe lac.

Inscrierile la concurs sunt in plina desfasurare, iar productiile ce vor intra in competitie vor fi analizate de juriul alcatuit din personalitati din lumea teatrului si a cinematografiei, precum Mircea Diaconu, Eusebiu Stefanescu sau Geo Saizescu.

In concurs s-au inscris studenti, absolventi ai facultatilor de profil, precum si regizori si oameni din industrie care scot astfel in competitie productii din portofoliul propriu.

In primele doua seri ale festivalului, vor fi prezentate productiile intrate in concurs.

In ultima seara a festivalului, pe stadionul din Chitila va avea loc festivitatea de premiere, in cadrul careia vor sustine concerte Connect-R si Stefan Banica Jr.

Proiectiile vor avea loc seara, iar in timpul zilei se vor organiza proiectii, dezbateri, ateliere si un targ de obiecte de artizanat, informeaza site-ul festivalului.

In fiecare seara, intre orele 19,00 si 2,30, se va pune la dispozitie un autobuz care va transporta gratuit vizitatorii de la statia de metrou 1 Mai pana la locul de desfasurare a Festivalului. Publicul va avea acces gratuit la toate proiectiile.

Chitila Film Fest se doreste a deveni, odata cu editiile viitoare, organizate anual, o rampa de lansare pentru tinerii regizori, in cursa pentru marile festivaluri de film internationale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Chitila Film Fest, #festival film chitila, #filme chitila , #festival film