Festivalul CineMAiubit a inceput la Cinema Studio

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 23:50
1621 citiri
Festivalul CineMAiubit a inceput la Cinema Studio
Foto: Arhiva

Vernisajul unei expozitii de fotografii si afise si lansarea volumului postum "Istoria filmului universal 1895-1945", al regretatului profesor, critic si istoric de film George Littera, au deschis luni cea de-a 14-a editie a Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit.

Festivalul CineMAiubit, care se va desfasura la Cinema Studio intre 6 si 9 decembrie, este unicul festival international de film studentesc din Romania si pentru multi dintre tinerii cineasti romani a insemnat debutul pe marele ecran.

In cele patru zile ale festivalului vor fi proiectate filme studentesti de fictiune (pelicula si digital), de animatie, experimentale si documentare, din Romania, Anglia, Bulgaria, Cehia, India, Israel, Italia, Slovacia, SUA, asigurandu-se o larga paleta de viziuni cinematografice, din diverse zone culturale, dar si un maraton al scurtmetrajelor.

Conform unui comunicat al organizatorilor, transmis marti Agerpred, actuala editie a festivalului a inregistrat un numar record de inscrieri, doar o treime dintre acestea fiind selectate pentru festival.

In prima zi a festivalului, dupa festivitatea de deschidere, s-a dat startul competitiei de fictiune (pelicula 35 mm si super 16mm). Din juriul sectiunii fac parte Doru Ana (actor, profesor), Manuela Cernat (istoric si critic de film, profesor), Manuel Costa E Silva (regizor, profesor - Portugalia), Medeea Marinescu (actrita), Catalin Mitulescu (regizor, producator), Magda Mihailescu (regizor, producator), Mihai Orasanu (sound designer, producator, profesor), Anusavan Salamian (sound designer), Corina Stavila (monteur de film) si Vivi Dragan Vasile (director de fotografie, producator).

Juriile celorlalte sectiuni (animatie, experimentale si documentare, foto si afis, scenarii) reunesc nume consacrate precum istoricul si criticul de film Dana Duma, regizorul Nicolae Cabel, monteurul de film si profesorul Laura Baron, regizorul si profesorul Napoleon Helmis, regizorul si profesorul Radu Igazsag, regizorul si profesorul Matei Branea, regizorul si profesorul Paul Negoescu sau criticul Laurentiu Bratan.

Si in acest an concurentii candideaza la Marele Premiu, Premiul de Regie "Cristian Nemescu", Premiul de Imagine "Kodak", Premiul de Scenariu "Catalin Cocris", Premiile pentru film documentar "Paul Calinescu" si "Ion Bostan", precum si la alte premii.

Ca eveniment, CineMAiubit anunta Retrospectiva celor mai bune filme ale celebrei "Sam Spiegel Film and Television School" din Ierusalim, Israel, programata joi, la ora 13,30, in semn de omagiu pentru aniversarea a 20 de ani de existenta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Festivalul CineMAiubit 2010, #festival film decembrie 2010, #festival film Bucuresti , #festival film