Festivalul de film TIFF se vede si la Bucuresti

Vineri, 23 Mai 2014, ora 17:17
1199 citiri
Festivalul de film TIFF se vede si la Bucuresti

Filmele de la TIFF se vad la Bucuresti intre 10 si 19 iunie, intr-o retrospectiva organizata la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si J'ai Bistrot. Circa 50 de titluri din selectia Festivalului International de Film Transilvania (30 mai - 8 iunie, la Cluj-Napoca) vor fi proiectate pentru spectatorii din Capitala.

Retrospectiva cuprinde cele 12 filme care concureaza anul acesta pentru Trofeul Transilvania, toate aduse in premiera pe ecranele din Bucuresti. Cinefilii vor avea astfel ocazia sa vada filmele castigatoare ale editiei cu numarul 13, alaturi de cateva dintre hit-urile ultimului an in marile festivaluri.

Printre ele, filmul noir Black Coal, Thin Ice (r. Diao Yinan), premiat anul acesta cu Ursul de Aur si Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor (Liao Fan) la Festivalul de la Berlin, Sacro GRA (r. Gianfranco Rosi), primul documentar care a castigat vreodata Leul de Aur la Festivalul de la Venetia, Bad Hair/ Pelo Malo (r. Mariana Rondon), castigator al trofeului Scoica de Aur la Festivalul de la San Sebastian, Historia de la meva mort, distins cu Leopardul de Aur la Locarno, si We Are the Best! (r. Lukas Moodysson), care a obtinut Marele Premiu la Tokyo.

Documentarul lui Vlad Petri despre protestele din 2012, din Piata Universitatii, Bucuresti, unde esti?, care intra in cinematografe din 13 iunie, distribuit de Transilvania Film, va avea parte de o proiectie de gala in prezenta echipei, la Cinema Studio. Un eveniment special va fi si proiectia filmelor din "Trilogia Ardelenilor", regizata de Dan Pita si Mircea Veroiu, pe copii noi de 35 de mm.

Cinefilii vor (re) descoperi un film aparte, al regizorului slovac Peter Solan, Before Tonight is Over (1966). O surpriza placuta va fi proiectia ecranizarii romanului lui Boris Vian, Spuma zilelor, semnata de Michel Gondry. Audrey Tatou si Romain Duris joaca rolurile celor doi indragostiti. Va incanta publicul si comedia spaniola de succes La gran familia espanola (r. Daniel Sanchez Arevalo), in timp ce Viva la liberta!, o satira acida a politicii italiene, le va oferi o perspectiva asupra celei locale.

Programul proiectiilor va fi anuntat in curand pe www.tiff.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#festival film TIFF Bucuresti, #filme TIFF cinematografe Bucuresti, #TIFF Bucuresti , #festival film