Les Films de Cannes: Cel mai titrat regizor al anului 2013 vine in Romania

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 22:12
1666 citiri
Les Films de Cannes: Cel mai titrat regizor al anului 2013 vine in Romania

Abdellatif Kechiche, regizorul castigator al trofeului Palme d'Or la Festivalul de la Cannes pentru tulburatorul La Vie d'Adele: Chapitres 1 & 2 / Adele: Capitolele 1 si 2, este invitatul special al celei de-a patra editii a Les Films de Cannes a Bucarest, care va avea loc intre 25 - 31 octombrie, la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu.

Regizorul va sustine o lectie de regie pentru studentii de la scolile de cinema, va sta de vorba cu spectatorii in cadrul unor sesiuni de intrebari si raspunsuri, dupa proiectiile filmelor sale, isi va prezenta in avanpremiera in Romania cel mai recent film al sau, va avea o conferinta de presa si intalniri cu presa de specialitate.

Cineastului ii va fi dedicata si o retrospectiva in cadrul careia vor fi proiectate filmele sale anterioare, majoritatea multi-premiate in festivaluri, printre care La graine et le mulet, castigator a patru premii Cesar, si Venus Noire, precedentul sau film, care a avut premiera la Festivalul de la Venetia.

La Vie d'Adele: Chapitres 1 & 2/ Blue is the Warmest Colour, distins cu Palme d'Or si Premiul criticii - FIPRESCI, a fost filmul favorit al juriului prezidat de Steven Spielberg, al criticii, dar si al publicului de la Cannes. Inspirat de romanul grafic Le Bleu est une couleur chaude, de Julie Maroh, filmul le are ca protagoniste pe Adele (Adele Exarchopoulos) si Emma (Lea Seydoux), doua adolescente care descopera impreuna iubirea, dorinta si suferinta. Pelicula are "cele mai explozive scene explicite de sex intre lesbiene din istoria recenta", titra "Variety" dupa premiera de la Cannes.

Fenomenala performanta a celor doua actrite a fost premiata cu doua trofee Palme d'Or pe langa cel oferit filmului, o exceptie in istoria festivalului.

"Filmul lui Kechiche are trei ore si singura problema legata de durata lui e ca l-as fi putut urmari bucuros inca alte sapte. Este o extraordinara explozie prelungita de placere, tristete, furie, dorinta si speranta, explozie care include si cele mai bune doua interpretari din intreg festivalul, ale lui Adele Exarchopolous si Lea Seydoux", scria "The Telegraph". Regizorul franco-tunisian le-a dedicat filmul tinerilor tunisieni care au declansat "Primavara araba": "O revolutie nu are cum sa fie completa daca nu e si revolutie sexuala".

Les Films de Cannes a Bucarest a fost initiat in 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux. Editia a patra va fi organizata de Asociatia Cinemascop si Voodoo Films, in parteneriat cu Institutului Francez din Bucuresti si cu sprijinul financiar al Centrului National al Cinematografiei.

Festivalul de la Cannes este cel mai prestigios eveniment de gen din lume, reunind in fiecare an cele mai asteptate premiere ale anului, in prezenta autorilor lor. Festivalul este urmarit de peste 5000 de critici si jurnalisti si de zeci de mii de spectatori.

Detalii despre filme, program, bilete si abonamente pot fi gasite pe site-ul oficial: www.filmedefestival.ro.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#festilval film cannes Bucuresti, #festival film Bucuresti, #regizor Abdellatif Kechiche Bucuresti , #festival film