Protagonistul din Caracatita, actorul Michele Placido, vine la TIFF

Joi, 02 Iunie 2011, ora 21:06
2923 citiri
Protagonistul din Caracatita, actorul Michele Placido, vine la TIFF

Actorul si regizorul italian Michele Placido, celebru pentru rolul comisarului Corrado Cattani din serialul de televiziune "Caracatita" (La Piovra), va participa, sambata, la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), la proiectia filmului "Vallanzasca", regizat de el.

Publicul clujean il va putea intalni pe Placido atat la inceputul proiectiei din Piata Unirii, la ora 21.45, cat si la finalul acesteia, intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri moderata de directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.

Alaturi de Michele Placido, la proiectia filmului va fi prezenta si actrita Monica Barladeanu, una dintre protagoniste.

Monica Barladeanu ii va inmana celebrului actor Premiul TIFF pentru intreaga cariera, oferit unei personalitati din cinematografia europeana.

Publicul il va putea intalni, de asemenea, pe Michele Placido in cadrul unei intalniri urmate de o sesiune de autografe, duminica, la ora 12.30 la TIFF Lounge, in Piata Unirii.

Actiunea filmului "Vallanzasca" - prezentat cu succes la Festivalul de Film de la Venetia, din 2010 - se petrece in Italia anilor '70. Protagonistul Renato Vallanzasca este, la 27 de ani, un faimos mafiot al Italiei si controleaza lumea subterana a orasului Milano prin jafuri, rapiri si crime. Arestat de mai multe ori, a evadat de tot atatea ori din inchisoare.

Michele Placido a debutat ca actor de teatru in 1969, in piesa "Visul unei nopti de vara" de Shakespeare. Doi ani mai tarziu, si-a inceput cariera in film, lucrand cu regizori precum Luigi Comencini, Mario Monicelli, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Walerian Borowczyk, Marco Bellocchio si Carlo Lizzani.

Primul sau mare succes a venit odata cu rolul soldatului Paolo Passeri, in "Marcia trionfale" (1976). Doi ani mai tarziu, Michele Placido a obtinut "Ursul de Argint" pentru Cel mai bun actor, la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul din lungmetrajul "Ernesto". In anii '70 a aparut in mai multe filme de televiziune, insa anul 1983 a reprezentat startul unei cariere stralucite in "Caracatita".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Michele Placido Tiff 2011, #Michele Placido Tiff Cluj, #Michele Placido regie Vallanzasca, #Vallanzasca Monica Barladeanu, #Monica Barladeanu TIFF 2011 , #festival film