Reusita in America pentru un regizor roman

Vineri, 21 August 2015, ora 20:06
3267 citiri
Reusita in America pentru un regizor roman
Foto: Facebook / Kiki Vasilescu

Kiki Vasilescu (foto) a castigat premiul pentru cel mai bun regizor al unui lungmetraj pentru filmul "Terapie pentru crima", in cadrul Festival of Globe 2015 de la San Francisco.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, filmul a fost realizat de casa de productie East Movies, din fonduri 100% independente, coproducator fiind Cosmin Ghinea si coordonat in post-productie de Dan Burlac, dupa un scenariu de Kiki Vasilescu.

Filmul a rulat in cinematografele din Romania la finalul anului 2014. In premiera pentru Romania, pe baza scenariului a aparut si un roman, omonim, scris de regizor impreuna cu Bogdan Hrib, tiparit tot in 2014.

"Din peste 3.000 de filme inscrise, juriul a selectat 15 filme de lungmetraj pentru competitia finala, iar vizionarea acestora a fost un adevarat maraton intins pe perioada a 10 zile. Ma bucur sa vad ca eforturile depuse de regizorii independenti incep sa fie din ce in ce mai apreciate. Mai mult, ma bucur ca un film romanesc independent comercial reuseste sa castige un premiu pe teritoriu american", a spus regizorul.

Dupa lansarea filmului sau de debut, "Terapie pentru crima", Kiki Vasilescu s-a mutat la Hollywood, unde colaboreaza cu regizorul de origine romana Andrei Zinca.

In prezent, Kiki Vasilescu lucreaza in Los Angeles la primul sau documentar, produs de firma East Movies si urmeaza sa lanseze pe piata romaneasca o carte despre productia de film independent comercial.

Unul dintre festivalurile dedicate exclusiv filmelor independente, Festival of Globe, a avut loc in perioada 7 - 16 august, in San Francisco, printre vedetele prezente la festival numarandu-se Sharon Stone, Jane Fonda, Mischa Barton, Martin Sheen si Jackie Chan.

Filmul "Terapie pentru crima" a fost singurul film romanesc selectat in competitia oficiala pentru fictiune si a concurat cu filme din Turcia, Irlanda, China, India, Kosovo, Malaesia, SUA si Marea Britanie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Kiki Vasilescu premiu San Francisco, #Terapie pentru crima premiu film , #festival film