Un cunoscut regizor nominalizat la Oscar vine in Romania, la NexT

Joi, 13 Martie 2014, ora 21:36
1558 citiri
Un cunoscut regizor nominalizat la Oscar vine in Romania, la NexT

26 de filme din 22 de tari concureaza anul acesta pentru trofeele Festivalului International de Film NexT, ce va avea loc in perioada 3-7 aprilie, la Bucuresti.

Co-selectionerii Irina Trocan si Andrei Rus au ales dintre cele peste 1000 de filme inscrise in festival cateva dintre cele mai provocatoare scurtmetraje recente. Spectatorii NexT se vor delecta cu viziuni inedite si povesti venite de prin toata lumea, din Marea Britanie si Franta pana in Argentina sau Kargaztan.

Unul dintre membrii juriului de anul acesta va fi renumitul cineast britanic Peter Webber, regizorul unor filme ca Girl with a Pearl Earring, cu Scarlett Johansson si Colin Firth, nominalizat la trei premii Oscar si zece premii BAFTA, si Hannibal Rising. Acesta va sustine si un masterclass de regie la NexT, pentru cineasti si cinefili.

Cele mai bune scurtmetraje europene se vad la NexT

Alaturi de el, vor juriza Competitia internationala, dar si pe cea romaneasca, Karel Och (Cehia, directorul artistic al Festivalului de la Karlovy Vary), Martina Bleis (Germania, membra a comitetului de selectie al Berlinale Co-Production Market), Julia Sinkevych (Ucraina, coordonatoarea Departamentului de Evenimente si Proiecte internationale la Festivalul de Film de la Odessa), Alfonso Gonzalez Aguilar (Spania, compozitor de muzica de film), Vava Stefanescu (Romania, coregraf, manager cultural) si Vlaicu Golcea (Romania, muzician).

Spectatorii vor vedea, printre altele, un film alb-negru cu doi copii (indreptatit) diabolici - Tin & Tina, un porno cu jucarii - Testicles in Fabric, un SF est-european cu tehnologie tinuta parca laolalta cu benzi de scotch, numit Teleportorul Zovko, o animatie autobiografica cinefila - Noaptea americana a lui Angelique, si un film splendid vizual care ar putea avea appeal turistic daca turistii din centrul lui n-ar fi atat de respingatori - britanicul Alluvion.

Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro, Club Control, J'ai Bistrot si Ceainaria Carturesti.

)

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Peter Webber film NexT, #festival film Next, #regizor Peter Webber Romania, #scurtmetraje film NexT , #festival film