Cele mai infricosatoare civilizatii din istoria lumii

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 12:09
22490 citiri
Cele mai infricosatoare civilizatii din istoria lumii

De-a lungul istoriei, civilizatiile s-au succedat la conducerea lumii sau macar a unei parti a globului. Printre acestea au existat si unele de-a dreptul inspaimantatoare, care au facut milioane de victime.

Iata o lista cu cele mai inspaimantatoare imperii si civilizatii, propusa de Listverse.

Civilizatia celtica

Celtii aveau o reputatie ca vanatori de capete si erau faimosi pentru obiceiul lor de pune craniile victimelor in pari, in fata caselor lor. Multi celti luptau complet goi si erau vestiti pentru sabiile lor lungi din fier.

Ei taiau capetele dusmanilor ucisi in lupta si uneori le atarnau chiar de gatul cailor. Imbalsamau in ulei de cedru capetele capeteniile capturate si le pastrau cu grija intr-un scrin, laudandu-se cu acestea strainilor si refuzand sa le vanda nici daca li se dadea echivalentul, ca si greutate, in aur.

Civilizatia maori

Locuitorii Maori au fost primii colonisti din Noua Zeelanda, care au sosit cu cateva secole inaintea europenilor. Cultura lor dateaza din era moderna timpurie. Ei practicau canibalismul in timpul razboaielor.

In 1809, o nava europeana a fost atacata de un grup de razboinici maori, ca razbunare pentru lipsa de respect aratata fiului unuia dintre sefii locali. I-au ucis pe majoritatea celor de la bordul vasului. Cativa supravietuitori norocosi au povestit infricosati despre ceea ce au vazut.

Imperiul Mongol

Mongolii erau considerati barbari si salbatici. Ei au dominat Europa si Asia si erau faimosi pentru faptul ca puteau sa calareasca fara sa, fiind condusi de catre unul dintre cei mai mari conducatori militari din istorie, Ginghis Han.

Erau foarte disciplinati si iscusiti in folosirea arcului si a sagetilor in timp ce calareau. Erau maestri ai razboiului psihologic si ai intimidarii adversarilor si au creat al doilea cel mai mare imperiu din istorie.

Din Vietnam pana in Ungaria, Imperiul mongol a fost unul dintre cele mai intinse din istoria omenirii.

Triburile apase

Apasii erau un fel de ninja ai Americii. Foloseau arme primitive, facute in special din lemn si os. Apasii aveau cele mai mari cutite de luptatori vazute vreodata in lume si erau iscusiti in manuirea topoarelor tomahawk.

Au terorizat sud-vestul Statelor Unite, avand obiceiul de a-si scalpa victimele.

Vikingii

Au ingrozit Europa cu invaziile si cu jafurile lor. Erau extrem de bataiosi si foloseau arme pe masura staturii lor impunatoare.

Chiar si religia lor era bazata pe cultul razboiului si credeau ca, atunci cand cineva murea in lupta, acela va lupta la nesfarsit. In lupta, vikingii distrugeau totul in calea lor.

Imperiul Roman

Desi Imperiul Roman este posibil sa fie cel mai mare imperiu care a existat, nu putem ignora faptul ca romanii au savarsit multe cruzimi: omoruri, sclavi si prizonieri care erau fortati sa lupte pana la moarte in luptele dintre gladiatori.

Printre cei mai cruzi imparati romani se numara Caligula sau Nero. La inceput romanii au fost condusi de regi, apoi de institutia denumita republica romana. Odata cu extinderea puterii Romei s-a creat Imperiul Roman.

Cu o organizare militara si administrativa foarte buna, Imperiul Roman a devenit imperiul care a rezistat cea mai mare perioada din istorie. Din epoca Romei antice si pana la caderea Imperiului bizantin au trecut 2214 ani.

Imperiul Aztec

Aztecii si-au creat structura teocratica dupa anul 1300 si au adus sacrificii umane. Aproape 20.000 de oameni au fost ucisi anual pentru a aduce ofrande zeilor - in special zeului Soarelui.

O scriere spune ca la incoronarea regelui Ahuitzotl 80.000 de prizonieri au fost macelariti pentru a face pe placul zeilor.

Germania nazista

Desi a fost "in glorie" o perioada scurta, Germania nazista a fost o superputere si razboiul provocat de ea a afectat intreaga lume. Cel putin 4 milioane de oameni au fost ucisi in perioada Holocaustului (6 milioane, conform Enciclopediei britanice - n.r.) si Germania nazista a declansat cel mai dezastruos razboi din istoria omenirii, Al Doilea Razboi Mondial.

Zvastica nazista este probabil cel mai urat simbol din lume. Germania nazista a ocupat o suprafata de aproximativ 696.267 de kilometri patrati. Hitler a fost unul dintre cei mai influenti oameni care au existat si imperiul sau a fost unul dintre cele mai infricosatoare din istorie.

Uniunea Sovietica

Comunismul este responsabil pentru milioane de morti, mai mult decat a provocat Germania nazista, si asta doar in Uniunea Sovietica. In vremea lui Stalin au fost ucisi intre 10 si 60 de milioane de oameni.

Uniunea Sovietica a fost probabil unul dintre cei mai mari dusmani ai Statelor Unite. Marea majoritate a celor care au trait in perioada stalinista au cunoscut o stare continua de frica si, de aceea, Uniunea Sovietica a fost mai infricosatoare decat Germania nazista, in care germanii simteau un anumit nivel de siguranta, atat timp cat sprijineau conceptul nazist.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: Ziare.com