Ziare.com

Demistificarea unei religii: Sanctuarul musulman de la Mecca (I)

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 14:46

   

Demistificarea unei religii: Sanctuarul musulman de la Mecca (I)
Milioane de credinciosi musulmani fac in fiecare an un pelerinaj neindurator pana la Mecca, locul nasterii profetului Muhammad.

Punctul focal al acestei calatorii este inconjurarea templului Kaʿba, considerat de musulmani drept cel mai sfant loc al intregii planete, aici aflandu-se in pastrare misterioasa Piatra Neagra.

In Coran apare ca templul a fost ridicat de Avraam si de fiul sau, Ismael, sub indrumare divina, insa traditia musulmana adauga faptul ca fundatiile erau ale unui alt templu mai vechi construit de insusi Adam, la scurt timp dupa alungarea sa si a Evei din Eden.

Astfel, se spune ca locul construirii templului initial fusese marcat printr-o piatra trimisa din ceruri si a rezistat veacuri, numai ca in timpul Potopului sanctuarul a fost maturat de ape, iar piatra divina a fost pierduta.

Insa, mai tarziu, lui Avraam i-a fost dezvaluit locul de ingerul Gabriel si impreuna cu fiul sau au ridicat un nou templu pe fundatiile celui vechi.

Gabriel apoi le-a inmanat celor doi Piatra Neagra pentru a o aseza din nou in temelia sanctuarului, Ismael si urmasii sai fiind incredintati de Allah cu paza lacasului sfant.

Avraam pleaca in lume pentru a da de veste oamenilor si pentru a-i chema in pelerinaj la acest sanctuar.

Traditia legata de Piatra Neagra din templul Kaʿba

De-a lungul timpului oamenii au inceput sa se inchine la divinitati false, drept pentru care templul a devenit un loc al idolatriei.

Muhammad a fost apoi ales de Allah pentru a-i readuce pe oameni la dreapta credinta, prima dintre prioritati fiind renuntarea la idoli si scoaterea lor din templu.

Astfel, importanta sanctuarului este atestata de includerea lui in doi din cei cinci stalpi de credinta islamica, care subsumeaza fundamentele acestei religii.

Orice rugaciune trebuie facuta in directia templului Kaʿba, iar in timpul vietii un credincios are obligatia sa mearga cel putin odata in pelerinaj la Mecca si sa inconjoare acest templu de sapte ori. Daca sunt indeajuns de norocosi pot ajunge chiar sa sarute Piatra Neagra.

Ibn Abbas, unul dintre cei mai respectati invatati din timpul lui Muhammad, mentiona ca insusi profetul sustinea ca Piatra Neagra cazuse din paradis si ca fusese de un alb imaculat, numai ca pacatele fiilor lui Adam au reusit sa o innegreasca de-a lungul veacurilor.

Dupa Ibn Abbas, Muhammad a fost si cel care a legat Piatra Neagra de ritul musulman, acesta spunand ca "Allah o va aduce in fata in Ziua Reinvierii si va avea doi ochi sa vada si o limba sa graiasca si va da marturie in favoarea celor ce au atins-o cu sinceritate".

O istorie altfel decat cea a Coranului

Inaintea aparitiei islamului, Peninsula Araba a fost populata in special de triburi nomade rivale, intre care violentele erau un lucru obisnuit, dar exista si o minoritate sedentara care se indeletnicea cu agricultura in regiunile care favorizau acest tip de activitate.

Un trib era impartit in mai multe clanuri, iar fiecare clan la randul lui in mai multe familii. Legatura de sange asigura unitatea in cadrul unui trib, iar moartea unui om trebuia sa fie razbunata de toti cei care se inrudeau cu el.

Spre deosebire de credinta monoteista practicata mai tarziu, acum ei aveau un panteon variat, felurite sanctuare aparand mai ales in apropierea oazelor, ajungandu-se la un consens intre diferitele triburi ca orice ostilitati sa se incheie in jurul acestora.

O trasatura particulara era faptul ca pietrele de o forma sau culoare aparte erau venerate.

In intreaga peninsula se faceau pelerinaje la aceste sanctuare, Gustave Edmund Von Grunebaum mentionand in "Islamul clasic: O istorie din 600 e.n. pana in 1258 e.n." inca doua astfel de temple construite in jurul unor pietre, una de culoare rosie in orasul Ghaiman si una alba in Tabala. In timp s-au infiintat orase sau targuri in jurul lor.

Mecca si templul Kaʿba nu fac exceptie, numai ca un puternic trib de negustori a fost reunit sub Qusai ibn Kilab din tribul Quraish si a reusit sa ia sub control Mecca. El impreuna cu descendentii sai au sustinut ca se trag din unul dintre fiii lui Ismael, primul dintre custozii sanctuarului, asigurandu-se astfel ca autoritatea lor nu va fi contestata.

Pelerinajul an de an a ajuns sa le aduca venituri consistente, iar in acest fel Mecca a prosperat, insa aparitia lui Muhammad avea sa schimbe totul. Monoteismul practicat de el reprezenta o amenintare pentru prosperitatea marilor familii conducatoare.

Citeste maine pe Ziare.com a doua parte a documentarului "Demistificarea unei religii: Sanctuarul musulman de la Mecca"
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15391 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
50 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Islamul este o pseudo-religie un plagiat nereusit....

Islamul este o pseudo-religie un plagiat nereusit luat dupa Biblie,modificand si interpretand diferit mesajele continute de aceasta,prezentand islamul ca o noua religie.Amintim ca atat Vechiul Testament ,este cu mii de ani aparut inaintea Coranului,iar Noul Testament cu aproape 1000 de ani.Numai ca daca nu pastrezi originalul,si modificand chiar si un singur cuvant (Biblie este un intreg,o totalitate)nu poti sa faci alte inovatii,prezentandu-le ca o noua religie.Aceste modificari nu se limiteaza numai la personajele biblice,dar vizeaza insasi esenta Bibliei.
Coranul include multe episoade din Vechiul si Noul Testament, in care se regasesc eroii biblici: Ibrahim (Abraham), Musa (Moise), Yusuf (Iosif), Daud (David), Suleiman (Solomon), Ali (Ilie), Isa (Isus) si multi altii. Specific Coranului este faptul ca multe dintre scrieri se repeta, cu unele mici variatii. Comparand aceste istorii cu relatarile din Sfanta Scriptura – document antedatat Coranului -, descoperim alteratii majore privind continutul si cadrul istoric al episoadelor.In concluzie,ca sa nu lungim prea mult discutia,nu inseamna ca daca te rotesti pana ametesti in jurul pietrei de la Kaaba,sa poti afirma ca religia musulmana este singura religie adevarata,cand se cunoaste exact data aparitiei ei cat si izvoarele si sursele ei,dar modificate si gresit interpretate luate din Biblie.

 

Fii serios

Coranul este contra evreilor si crestinilor. Cum sa fie o carte Divina cand este scris clar ca pedeapsa pentru cine nu este musulman va fi moartea? Nu are legatura cu Cartile Sfinte. Te rog sa nu-ti bati joc de Biblie si Noul Testament.Este un subiect prea serios ca sa-l abordezi fara cunostinte. Citeste originalul nu plagiate.
Poate tii minte cine a distrus bisericile? Hai te rog incearca. Nu ai reusit? Musulmanii!

 

Nu stiu

De ce,toate aceste intimplari,ma fac sa ma gindesc la piesa Take Ianke si Cadir...fiecare cu baraca lui,Evrei la Evrei,Romanii la Romani si Musulmanii la Musulmani.

 

Islamul e considerat o bransa a Arianismului

iar Arianismul e un crestinism mai rational respins de biserica. Constantin, eroul si "sfantul" crestinilor (care si-a omorat sotia si unul dintre copii) a imbratisat de fapt Arianismul, nu crestinismul bisericii de azi. Versiunea crestinismului a lui Arie spune ca Isus nu a fost dumnezeu. Koranul spune acelasi lucru. Mai mult decat atat, Koranul spune un adevar care deranjeaza enorm pe profitorii in sutana neagra sau rochii rosii, crestinii de est si din vest: Isus nu a murit pe cruce si nici nu s-a inaltat, minciuna epocala cu care ii trateaza biserica pe crestini, pe cei care cred balivernele religiilor noastre. Intr-adevar, in cea mai veche Biblie cunoscuta azi, Biblia din Sinai, inaltarea nu apare, aceasta poveste imaginara fiind adaugata de preoti mult mai tarziu.

Nici Islamul si nici Crestinismul nu au fost religii la originea lor. Cartile Bibliei erau in mare parte informatie impartasita cu omul planetei noastre de calatori interstelari. Koranul a fost dictat de unul dintre ei lui Muhammad pentru a corecta toate falsurile aduagate in textele Bibliei si ale Torei de catre preoltii evrei si crestini. Mai tarzi tot ce Muhammad a primit de la invatatorii cosmici a fost intentionat transformat intr-o religie de catre cei care doreau sa tina omul sub control.

ce tot vorbesti acolo, bre

Pari ca inca nu te-ai sculat din somn, dupa ce te-ai uitat la desene animate neoprotestante si ai chef sa le povestesti. Culca-te linistit, ca esti mai coerent cand sforai.

Pentru Dumnezeu

Dumnezeu iubeste diversitatea. E caraghios ca ne certam cum am sti noi adevarul. Fiecare trebuie sa creada intr-un adevar ca asa e dat, ca sa nu aiba sentimentul ca nu exista. Mare bucurie ii facem Bunului Dumnezeu daca ne iubim indiferent de convingeri. Eu unul cred ca dracul e o inventie, e o manipulare a celor fara argumente, dar asta nu ma impiedica sa nu iubesc oamenii indiferent de convingerile lor. In lumea lui Dumnezeu e loc pt. toti. Sa fiti bucurosi si sanatosi.

Ce s-ar spune astazi despre Coran

Un plagiat. Drepturile de autor! De fapt musulmanii care nu accepta alta religie si care interzic sa treci de la muslemism la alta religie, au copiat in mare parte Cartile Sfinte. Au fost si au ramas cea mai inapoiata religie. Daca crestinismul si religia mosaica au inainte la musulmani ioc.

 

Plagiat dupa ce, istetule? Ai citit Koranul?

Habar nu ai ce vorbesti. Da-ne exemplu de un singur pasaj din Koran care a fost copiat din "cartile sfiinte" (cartile mincinoase ale iudaismului si crestinismului, vrei sa spui). Singura poveste care apare si in Koran e cea despre Adam si Eva, dar nu apare ca in Biblie si Tora. A fost curatita de toate aberatiile pe care le contine Biblia.

@maria lui ion-Ti-ai dat singur raspunsul

Dupa ce s-a dat "copy paste"" spui tu ca s-a curatat,evident de ce ce nu le convenea."" A fost curatita de toate aberatiile pe care le contine Biblia.""scrii tu.Dar tu uiti ce scrii chiar de la ora la ora.

Daca ai citi nitel......

Cum Muhammed a primit Coranul? A primit porunci de la Dzeu din ceruri, cum a primit Avraham poruncile? Din ceruri? De la Dzeu. daca vrei pot sa-ti dau sute de exemple. Muhammed a fugit de la mecca la medina unde a adaptat o parte din ritualul evreiesc. Mai tarziu si-a schimbat parerea.

@jeni: mai inapoiata decit crestinismul nu are cum sa fie

din moment ce ambele sint la fel de inapoiate hahahahaah

@TR00-Iar citezi tovarase din miTRea Cocor

Tovarase miTRea
Daca ai citit numai literatura bolsevica si ai fost educat in acest spirit nu poti sa scrii altceva.

simplitate mentala

..mai..omuletilor..pai..cine a trimis biblia?? cine a trimis tora?cine a trimis coranul?..ooofff..dumnezeu le-a trimis prin diferiti profeti..la timpul potrivit.
e clar ca, cartea sfanta-coranul le include pe toate!!! divinitatea e una singura!!! si faptul ca biblia a fost schimbata de cate ori ceva nu le-a convenit oamenilor ...a dus la trimiterea de catre dumnezeu a unei carti care sa nu mai poata fi schimbata dupa placul oamenilor. pentru cultura voastra generala cititi coranul si apoi vorbiti.daca aveti nelamuriri intrebati pe cineva care cunoaste cu adevarat sensurile coranului

 

Islamul intre violenta,mistificare,si falsuri

Biblia si DUMNEZEUL biblic,nu au nimic in comun cu coranul,cu allahul din coran.Ba mai mult,este impotriva evreilor,a crestinilor,a DUMNEZEULUI biblic,a Bibliei.
Iata cateva scrieri din coran;
1)"Voi sa luptati cu ei sa devina musulmani"(Sura48:16)" -(se refera la evrei si crestini)

2)"Loviti-i ( pe evrei, crestini, atei) oriunde dati de ei"(Coran 2:187)"2:191
3)"Luptati cu ei pana cand inceteaza amagirea si locul este preluat de credinta in Allah "(Sura 2:189)"
4)"Nu va faceti prieteni dintre ei ...cand isi intorc spatele ,apucati-i si ucideti-i,oriunde ii gasiti"(Sura 4:91)
5)Loviti-i peste gat si taiati-le degetele" (Sura 8:12)
6)"Nu voi i-ati ucis ci Allah i-a ucis"(Sura 8:17)
7)"Luptati -va impotriva lor pana cand nu va mai exista nici un razboi civil si pana cand toti vor crede in Allah "(Sura8:40)
8)'Luptati-va impotriva celor carora li s-a dat Scriptura , care nu cred in Allah ,Allah sa-i ucida pe toti! Cat de nebuni sunt ei!" (Sura 9:29 si urm)
9)"Paradisul v-a fi al celor care lupta pe calea lui Allah , care ucid si care vor fi ucisi ;lor le apartine adevarata promisiune "(Sura 9:112)
10)"Cand va intalniti cu necredinciosii , decapitati-i pana cand veti face un adevarat macel printre ei; apoi legati-i pe toti ....Iar cei ce sunt ucisi in calea lui Allah...el ii va duce in paradis "(Sura 47:4-7)
Deocamdata ma opresc aici.
Lasa prostiile si pune si citeste originalul BIBLIA.Plagiatul se pedepseste.

 

@cititor: deci vezi paiul din ochiul altuia hahaha

Zeul tau nu e cu nimic mai bun, noroc ca nu exista :)))))

Exod 12.29. La miezul noptii, Domnul a lovit pe toti intaii nascuti din tara Egiptului, de la intaiul nascut al lui faraon, care sedea pe scaunul lui de domnie, pana la intaiul nascut al celui inchis in temnita, si pana la toti intaii nascuti ai dobitoacelor.

@maria lui ion-sau cei ce nu cunosc cu adevarat islamul-partea 1-a

1)"Voi sa luptati cu ei sa devina musulmani"(Sura48:16)" -citatul se referea la musulmani pt. ca spune inainte de versetul 16 in versetul 13-"48:13 And so for him who believeth not in Allah and His messenger - Lo! We have prepared a flame for disbelievers." - deci se refera la necredinciosi si in versetul 10 spune ca - "48:16 Say unto those of the wandering Arabs who were left behind: Ye will be called against a folk of mighty prowess, to fight them until they surrender; and if ye obey, Allah will give you a fair reward; but if ye turn away as ye did turn away before, He will punish you with a painful doom." - in sensul ca sa se lupte cu ei pana cedau pana accepta credinta in Allah din moment ce acolo se spune ca ei se lupta cu necrediniciosii si mai jos in alt citat se vede clar ca in conceptia islamica la capitolul necredinciosi intra si cei carora le-a fost incredintata BIBLIA,Sfanta Scriptura!!!

 

Absolut totul in crestinism e plagiat din alte religii:

In crestinism nimic nu e crestin:

Crucea - furata de la pagani
Sfanta treime (despre care Biblia nu spune un singur cuvant) - furata de la hindusi, o copie de prost gust a celebrei Trimurti
Moartea lui Isus si invierea dupa trei zile: furata de la Egipteni si din ... astronomie, o copie de prost gust a ceea ce se intampla de fapt cu soarele la momentul solstitiului de iarna.
Rastignirea lui Isus intre doi hoti - furata din povestea lui Krishna
Isus nascut dintr-o virgina - furata de la Egipteni, mitul lui Isis si a lui Horus, fiul ei. Una dintre cele mai celebre statui egiptene: Isis cu pruncul Horus, identic cu "madona cu pruncul" de mai tarziu.
Craciunul - furat de la pagani, de la Mitraism si alte religii care sarbatoreau inainte de crestini ziau de nastere a zeului lor preferat pe 25 decembrie
Botexul cu apa - furat de la pagani, o metoda sigura de aface bani si nimic altceva. Ioan Boezatorul le-a stricat afacerea cand le-a spus oamenilor, vreti botez in apa, veniti la Iordan, e pentru toti si e pe gratis. Isus o sa va boteze insa cu foc si intelepciune, ceea ce nu se practica in biserica azi.

Si asa mai depate ....

Cateva detalii

Invățații spun că inceputurile Vechiului Testament au avut loc in sec. VII iC., perioada regilor Iosea și Iuda. Atunci s-au colectat scrieri mai vechi (sec. X - VII iC). Deci are cca. 1.600 inaintea Coranului și nicidecum "mii de ani".
De fapt primele 5 cărți ale Vechiului Testament sunt COPIATE după "Istoria Feniciană" a lui Sanchuniathon din sec. XX iC...și pentru că este de actualitate, evreii au PLAGIAT Vechiul Testament !! Să-i blamăm și condamnăm pentru asta, nu-i așa, Maricica ?!
Cine a citit Biblia și Coranul, poate ințelege ușor că ultimul nu este decat un rezumat slab al primei cărți. Și nu este de mirare cand a fost "conceput" de un cioban, Mahomed. El era angajatul unui evreu care avea o viață ordonată, religioasă și căsătorit cu o femeie mai tanără. Aceasta, Kadigia, a devenit prima nevastă a mai tanărului Mahomed.
Coranul este un Cod Civil presărat abundent cu rugăciuni.
Vechiul Testament este o Cronică a evreilor, mai puțin primele 5 cărți.
Noul Testament (scris intre 51 - cca. 100 dC, deci nu cu "aproape 1000 de ani" !) este o carte filosofică. Ceea ce este BUN in această ultimă carte : INDEAMNĂ la BINE și cine-și asumă invățăturile sale NU..votează comuniștii decat dacă NU a ințeles nimic din scrieri.
Recomand cartea "Anii pierduți ai lui Isus" de Elizabeth Clare Prophet...și de ce nu, chiar Coranul, ba mai mult, insăși Biblia, mai ales NOUL Testament.

Folclorul si Elizabeth Clare Prophet

Cartea lui Elizabeth Clare Prophet-Anii pierduti ai lui ISUS,reprezinta doar pareri personale,si face parte din multimea de carti ce doar lanseaza ipoteze.Vezi in acest sens Nicolas Notovici,pe sustinerile caruia se bazeaza.Nu este prima scriere,de acest gen care face numeroase supozitii.In principal fiind vorba despre Isus Cristos care a petrecut 17 ani in Orient. Intre varsta de 13 ani si cea de 29, Isus Critos ar fi călătorit in India, Nepal, Ladakh si Tibet, atat ca discipol, cat si ca invătător.Mult mai realiste si mai plauzibile sunt sustinerile si argumentele celor care spun ca nu a parasit teritoriul actualului stat israelin,fiind apropiat esenienilor o perioada de timp.Exista o literatura pe aceasta tema cu mult mai bogata si mult mai bine argumentata,mai ales dupa aparitia Manuscriselor de la Marea Moarta.

De fapt..

Ce scrie in Coran,este scris cu mult timp inainte in Biblie...Islamul este de fapt o copie a religiei Iudaice..adica ..ochi pentru ochi si dinte pentru dinte...Arianismul de asemenea erea o variants a Crestinismului forte Materialista,pragmatica si foarte apropiat a Iudaismului...pe cind Noul Testament,este iubire pura...intoarcerea celuilalt obraz..o oglinda a Paradisului...ce si cum este Dumnezeu? L au intrebat pe Iisus caci nimeni nu stie..este un Duh de Iubire ..a fost raspuns ul celui mai Sfint om ca a trait pe planeta noastra,Apa....urmati iubirea oameni buni ..nu ura....veti fi iubiti de.....Dios.....Oleee ...

 

Campeono

Mohamedismul a inceput in anul 600 dupa Christos Domnul nu putea fi scrisa in timpul lui Adam caci prima scriere a fost facuta de Moise dupa ce Dumnezeu l-a invatat ce sa scrie cind i s-a aratat in rugul de foc pe munte si cind a scris cele 10 porunci si dealungul anilor Dumnezeu le-a vorbit proorocilor si profetilor si le-a spus ce sa scrie .Coranul a fost scris de Mohamed un profet al musulmanilor care a adaugat ce a vrut el fara sa fie directa lucrare a Duhului Sfint "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna."

2 Timotei 3:16,17

Măi Maricica, măi

Coranul NU a fost scris de ciobanul Mahomed, căci era analfabet !! Pe bune !

Multa sanatate si iubire de om.

Un lucru este cert, toate bisericile au un punct comun.
Adevarul e in ceea ce crezi.

Dumnezeu iubeste diversitatea,

Dumnezeu iubeste diversitatea. E caraghios ca ne certam cum am sti noi adevarul. Fiecare trebuie sa creada intr-un adevar ca asa e dat, ca sa nu aiba sentimentul ca nu exista. Mare bucurie ii facem Bunului Dumnezeu daca ne iubim indiferent de convingeri. Eu unul cred ca dracul e o inventie, e o manipulare a celor fara argumente, dar asta nu ma impiedica sa iubesc oamenii indiferent de convingerile lor. In lumea lui Dumnezeu e loc pt. toti. Sa fiti bucurosi si sanatosi.

Campeono

Exodul (Esirea) 3

1. Moise pastea turma socrului sau, Ietro, preotul Madianului. Odata a manat turma pana dincolo de pustiu si a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb.

2. Ingerul Domnului i S-a aratat intr-o flacara de foc, care iesea din mijlocul unui rug. Moise s-a uitat; si iata ca rugul era tot un foc, si rugul nu se mistuia deloc.

3. Moise a zis: "Am sa ma intorc sa vad ce este aceasta vedenie minunata si pentru ce nu se mistuie rugul."

4. Domnul a vazut ca el se intoarce sa vada; si Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului si a zis: "Moise! Moise!" El a raspuns: "Iata-ma!"

5. Dumnezeu a zis: "Nu te apropia de locul acesta; scoate-ti incaltamintea din picioare, caci locul pe care calci este un pamant sfant."

6. Si a adaugat: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov." Moise si-a ascuns fata, caci se temea sa priveasca pe Dumnezeu.

7. Domnul a zis: "Am vazut asuprirea poporului Meu, care este in Egipt, si am auzit strigatele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; caci ii cunosc durerile.

8. M-am coborat ca sa-l izbavesc din mana egiptenilor si sa-l scot din tara aceasta si sa-l duc intr-o tara buna si intinsa, intr-o tara unde curge lapte si miere, si anume, in locurile pe care le locuiesc canaanitii, hetitii, amoritii, ferezitii, hevitii si iebusitii.

9. Iata ca strigatele israelitilor au ajuns pana la Mine si am vazut chinul cu care ii chinuiesc Egiptenii.

10. Acum, vino, Eu te voi trimite la faraon, si vei scoate din Egipt pe poporul Meu, pe copiii lui Israel."

11. Moise a zis lui Dumnezeu: "Cine sunt eu, ca sa ma duc la faraon si sa scot din Egipt pe copiii lui Israel?"

12. Dumnezeu a zis: "Eu voi fi negresit cu tine; si iata care va fi pentru tine semnul ca Eu te-am trimis: dupa ce vei scoate pe popor din Egipt, veti sluji lui Dumnezeu pe muntele acesta."

13. Moise a zis lui Dumnezeu: "Iata, cand ma voi duce la copiii lui Israel si le voi spune: "Dumnezeul parintilor vostri m-a trimis la voi"; si ma vor intreba: "Care este Numele Lui?" Ce le voi raspunde?"

14. Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt." Si a adaugat: "Vei raspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce Se numeste "Eu sunt", m-a trimis la voi."

15. Dumnezeu a mai zis lui Moise: "Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: "Domnul Dumnezeul parintilor vostri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru vesnicie, acesta este Numele Meu din neam in neam."

 

Un virus e mai viu decit zeul tau! O bacterie l-ar face praf!

hahahaha

tr00-virusul calul TRoian

Sa stii ca exista antivirusuri si contra satanistilor gen calul TR0ian 2006.Cel mai bun este antivirusul este BIBLIA.

Nu uitati un lucru tot poporul a fst martor la cele

intamplate . Domnul a zis lui Moise: "Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: "Ati vazut ca v-am vorbit din ceruri. (Exod.20:22)
Dumnezeu a zis lui Moise: "Suie-te la Domnul, tu si Aaron, Nadab si Abihu, si saptezeci de batrani ai lui Israel, si sa va inchinati de departe, aruncandu-va cu fata la pamant. (Exod.24:1)
Numai Moise sa se apropie de Domnul; ceilalti sa nu se apropie si poporul sa nu se suie cu el." (Exod.24:2)
Moise a venit si a spus poporului toate cuvintele Domnului si toate legile. Tot poporul a raspuns intr-un glas: "Vom face tot ce a zis Domnul." (Exod.24:3)
Moise a scris toate cuvintele Domnului. Apoi s-a sculat dis-de-dimineata, a zidit un altar la poalele muntelui si a ridicat douasprezece pietre pentru cele douasprezece semintii ale lui Israel. (Exod.24:4)
Moise a luat jumatate din sange si l-a pus in strachini, iar cealalta jumatate a stropit-o pe altar. (Exod.24:6)
Moise a luat sangele si a stropit poporul, zicand: "Iata sangele legamantului pe care l-a facut Domnul cu voi pe temeiul tuturor acestor cuvinte." (Exod.24:8)
Moise s-a suit impreuna cu Aaron, Nadab si Abihu, si cu saptezeci de batrani ai lui Israel. (Exod.24:9)
Domnul a zis lui Moise: "Suie-te la Mine pe munte si ramai acolo. Eu iti voi da niste table de piatra cu Legea si poruncile pe care le-am scris pentru invatatura lor." (Exod.24:12)
Moise s-a sculat, impreuna cu Iosua, care-i slujea: si Moise s-a suit pe muntele lui Dumnezeu. (Exod.24:13)
Moise s-a suit pe munte, si norul a acoperit muntele. (Exod.24:15)
Slava Domnului s-a asezat pe muntele Sinai, si norul l-a acoperit timp de sase zile. In ziua a saptea, Domnul a chemat pe Moise din mijlocul norului. (Exod.24:16)
Moise a intrat in mijlocul norului si s-a suit pe munte. Moise a ramas pe munte patruzeci de zile si patruzeci de nopti. (Exod.24:18)

 

INCONTINUARE

Indata, Moise s-a plecat pana la pamant si s-a inchinat. (Exod.34:8)
Domnul a zis lui Moise: "Scrie-ti cuvintele acestea, caci pe temeiul acestor cuvinte inchei legamant cu tine si cu Israel!" (Exod.34:27)
Moise a stat acolo cu Domnul patruzeci de zile si patruzeci de nopti. N-a mancat deloc paine si n-a baut deloc apa. Si Domnul a scris pe table cuvintele legamantului, cele Zece Porunci. (Exod.34:28)
Moise s-a coborat de pe muntele Sinai, cu cele doua table ale marturiei in mana. Cand se cobora de pe munte, nu stia ca pielea fetei lui stralucea, pentru ca vorbise cu Domnul. (Exod.34:29)
Aaron si toti copiii lui Israel s-au uitat la Moise, si iata ca pielea fetei lui stralucea; si se temeau sa se apropie de el. (Exod.34:30)

 

Nu exista alt Dumezeu decit Dumnezeul

nostru care a trimis pe unicul Sau Fiu sa salveze intreaga omenire ,pe toti pacatsii dintre care cel dintai sint eu.Cine este ca Tine intre dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine minunat in sfintenie, bogat in fapte de lauda, si facator de minuni? (Exod.15:11)
Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. (Exod.20:3)
Sa nu faceti dumnezei de argint si dumnezei de aur, ca sa-i puneti alaturi de Mine; sa nu va faceti alti dumnezei. (Exod.20:23)

 

nu exista nici dumnezeu, nici vreun alt zeu!

poti sa dormi linistita la noapte, balaurii astia sint fantasme, sa nu-ti fie frica de iad.

Apropos, poti sa demonstrezi ca isus si dracul nu sint totuna? hahahahaah

mai tr 2006

Insus cuvintele tale iti da raspunsul de ce duh esti stapanit ."Inapoia mea Satano " A SPUS DOMNUL ISUS ispititorului ,duhul tau din tine este acelasi duh al Satanei .Tr cere ajutor lui Dumnezeu sa te elibereze de el ,sa te lase in pace ca te chinuie intr-un hal fara de hal.

@TR00-ANAL-istule

Vad ca ANAL-izezi toate comentariile.Numai ca tu nu le analizezi cu cerebelul,ci cfaci o ANAL-iza cu partea dorsala.

Dumnezeu iubeste diversitatea

Dumnezeu iubeste diversitatea. E caraghios ca ne certam cum am sti noi adevarul. Fiecare trebuie sa creada intr-un adevar ca asa e dat, ca sa nu aiba sentimentul ca nu exista. Mare bucurie ii facem Bunului Dumnezeu daca ne iubim indiferent de convingeri. Eu unul cred ca dracul e o inventie, e o manipulare a celor fara argumente, dar asta nu ma impiedica sa nu iubesc oamenii indiferent de convingerile lor. In lumea lui Dumnezeu e loc pt. toti. Sa fiti bucurosi si sanatosi.

IATA CE SPUNE Dumnezeul nostru al crestinilor si evreilor

comparatie cu coranul care spune sa omori pe infidelul (adica pe cel ce nu e de religia musulmana)Sa va purtati cu strainul care locuieste intre voi ca si cu un bastinas din mijlocul vostru; sa-l iubiti ca pe voi insiva, caci si voi ati fost straini in tara Egiptului. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. (Lev.19:34)
Sa iubiti pe strain, caci si voi ati fost straini in tara Egiptului. (Deut.10:19)

 

Iata ce ne invata ,Domnul Isus in Noul Testament

Voi insa iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine si dati cu imprumut, fara sa nadajduiti ceva in schimb. Si rasplata voastra va fi mare si veti fi fiii Celui Preainalt; caci El este bun si cu cei nemultumitori si cu cei rai. (Luc.6:35)
Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. (Ioan.13:34)
Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele. (Ioan.14:15)
Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu. (Ioan.15:12)
Va poruncesc aceste lucruri, ca sa va iubiti unii pe altii. (Ioan.15:17)
In ce priveste Evanghelia, ei sunt vrajmasi, si aceasta spre binele vostru; dar in ce priveste alegerea, sunt iubiti, din pricina parintilor lor. (Rom.11:28)
Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. In cinste, fiecare sa dea intaietate altuia. (Rom.12:10)
Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea. (Rom.13:8).........Daca noi facem acest lucru am implinit poruncile Domnului.

 

Problema este sanatatea lui psihica sau lipsa ei :))))

Iata ce face foamea din isus:

Marc 11.12. A doua zi, dupa ce au iesit din Betania, Isus a flamanzit.

13. A zarit de departe un smochin care avea frunze si a venit sa vada poate va gasi ceva in el. S-a apropiat de smochin, dar n-a gasit decat frunze, caci nu era inca vremea smochinelor.

14. Atunci a luat cuvantul si a zis smochinului: "In veac sa nu mai manance nimeni rod din tine!" Si ucenicii au auzit aceste vorbe.

Insus cuvintele Dmnului Isus spuse ispititorului

"Pleaca, Satano", i-a raspuns Isus. "Caci este scris: "Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti." (Mat.4:10)
Drept raspuns, Isus i-a zis: "Inapoia Mea, Satano! Este scris: "Sa te inchini Domnului Dumnezeului tau si numai Lui sa-I slujesti." (Luc.4:8)

@tr00-Ce limbaj elevat de Ferentari ai

Cum vii de la ciordeala mai dai o fuga la internet.
Dar nu limbajul si meseria ta de baza de ciorditor deranjeaza,ca vorba ceea esti mereu cu mafoamea in gat si trebuie sa o potolesti, doar trebuie sa halesti si tu,ci sanatatea ta psihica.

islamul e o religie la fel de dezgustatoare ca si crestinismul

Zeii crestinilor si musulmanilor sint niste criminali lipsiti de remuscari. Niste povesti de proasta calitate concepute de psihopati ca pavelica.

 

@TR00-iar ai uitat sa iti iei doza

Sevrajul asta al tau e foarte periculos.
Chiar sunt ingrijorat.
Spune-mi pe ce adresa sa iti trimit Salvarea.
Nu este nici o rusine,mai ales pe canicula asta,doar trebuie sa ajutam chiar si pe pacatosii satanisti.

nu esti ingrijorat deloc

esti un crestin suprins intr-un act de minciuna... tipic pentru un crestin hahahaha

@ cititorului de ziare.com

Dau crezare rusului Nicolai Notovici decat folclorului cleric că Isus ar fi fost...tamplar in gheșeftul tatălui său !
Perioada eseniană este POST Orientul Indepărtat.

 

Dumnezeu iubeste diversitatea.

Dumnezeu iubeste diversitatea. E caraghios ca ne certam cum am sti noi adevarul. Fiecare trebuie sa creada intr-un adevar ca asa e dat, ca sa nu aiba sentimentul ca nu exista. Mare bucurie ii facem Bunului Dumnezeu daca ne iubim indiferent de convingeri. Eu unul cred ca dracul e o inventie, e o manipulare a celor fara argumente, dar asta nu ma impiedica sa nu iubesc oamenii indiferent de convingerile lor. In lumea lui Dumnezeu e loc pt. toti. Sa fiti bucurosi si sanatosi.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor