Detaliu socant despre viata faraonilor: Cu cine intretineau relatii sexuale

Vineri, 15 Mai 2015, ora 11:11
21656 citiri
Detaliu socant despre viata faraonilor: Cu cine intretineau relatii sexuale
Foto: Captura Youtube/World of Mysteries - Tutankhamun

Un studiu realizat de Universitatea din Zurich a demonstrat ca in Egiptul Antic faraonii mentineau relatii sexuale cu membri ai familiei lor. S-a ajuns la aceasta concluzie dupa ce au fost studiate 200 de mumii.

Cu mult inainte ca Howard Carter sa descopere mormantul lui Tutankamon in 1922, multi experti vorbeau deja despre relatiile sexuale pe care faraonii le intretineau cu membri ai familiei lor.

S-ar putea spune ca nu este o tema noua, insa un studiu realizat de Universitatea din Zurich a coroborat aceasta ipoteza in mod stiintific, demonstrand ca inaltimea unor mumii regale conservate pana in prezent a fost influentata de practicarea incestului, se arata intr-un articol publicat online de ABC.

Este ceea ce a afirmat profesorul Frank Ruhli (unul dintre conducatorii studiului) postului Discovery News in prezentarea acestui studiu publicat de revista de specialitate American Journal of Physical Anthropology. Potrivit lui, aceste relatii incestuoase se produceau, deoarece faraonii se credeau trimisi ai zeilor, astfel incat nu doreau sa se imperecheze cu muritorii de rand, vazand in incest un mod de a mentine sangele si mostenirea lor pura.

Lucruri fascinante si putin cunoscute despre Egiptul antic

Ruhli si echipa sa de la Institutul de Medicina Evolutiva de la Universitatea din Zurich au analizat 259 de mumii apartinand unor membri regali ai epocii. El a propus sa fie comparata inaltimea mumiilor regale cu cele ale plebeilor de atunci.

"Dupa ce am terminat masuratorile, ne-am dat seama ca inaltimea faraonilor s-a schimbat de-a lungul timpului comparativ cu cea a plebeilor. Ceea ce este un indicator al consaguinitatii", a declarat Ruhli postului britanic.

Concret, cercetatorul a stabilit ca diferenta este de cinci centimentri in cazul barbatilor. In timp ce inaltimea medie a unui plebeu in anii 2925 si 1070 inainte de Hristos era de 1,61 metri, cea a membrilor regali era de 1,66 metri. Dintre toate mumiile studiate, singura care avea o inaltime mai reprezentativa este cea a faraonului Ramses al II-lea care masoara 1,73 metri.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#faraoni sex rude, #faraoni obiceiuri sexuale, #faraoni incest , #istoria culturii si civilizatiei