Dezvaluiri: Ultimele ore ale generalului Rommel, obligat de Hitler sa se sinucida

Marti, 01 Ianuarie 2013, ora 09:24
11382 citiri
Dezvaluiri: Ultimele ore ale generalului Rommel, obligat de Hitler sa se sinucida
Foto: Daily Mail

Intr-o scrisoare recent descoperita, fiul generalului german Erwin Rommel, poreclit "vulpea desertului", descrie ultimele ore din viata tatalui sau, cand sub amenintarea lui Hitler, el a fost nevoit sa ia o pastila de cianura.

Rommel spune ca a fost obligat sa se sinucida de catre Adolf Hitler, potrivit Daily Mail.

Tatal sau i-a explicat fiului sau Manfred ca trebuie sa se otraveasca, dupa ce a fost implicat intr-un complot de asasinare a dictatorului nazist. Manfred, care avea pe atunci 15 ani, descrie cum tatal sau, Erwin Rommel, a fost condus intr-o masina de doi generali.

Apoi, mama sa a primit un telefon de la un spital local, doar 15 minute mai tarziu, prin care era informata ca sotul ei a murit.

Scrisoarea lui Manfred a fost redactata pe 27 aprilie 1945, cand aliatii castigasera cel de-Al Doilea Razboi Mondial in Europa.

Documentul de doua pagini a iesit la lumina dupa ce a fost vandut la o licitatie, ca parte a unei arhive din timpul razboiului.

Colectia a apartinut capitanului Noel Chavasse, care a fost adjunctul sefului armatei britanice, Sir Bernard Montgomery. Fiica lui Chavasse a vandut arhiva de documente si fotografii a tatalui sau, cu suma de 10.500 de lire sterline.

Generalul Rommel a fost fortat sa aiba o sinucidere "onorabila" in octombrie 1944, pentru a cruta suferinta familiei sale.

"La ora 12, tatal meu a primit doi generali. La trei sferturi de ora dupa aceea, m-am intalnit cu tatal meu, care iesise din camera mamei mele. Apoi mi-a spus ca Adolf Hitler i-a dat posibilitatea sa aleaga intre a lua otrava sau a fi dus in fata Curtii Martiale.

Dupa ce si-a luat ramas bun de la mine, tatal meu a plecat din casa purtand uniforma, noi l-am insotit pana la masina. Tatal meu s-a urcat primul in masina, urmat de generali", se spune in scrisoare.

Erwin Rommel a fost considerat unul dintre liderii militari germani cei mai respecati din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. El a jucat un rol important in doua importante batalii din timpul razboiului, cele de la El Alamein din nordul Africii si in Ziua Z.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dezvaluiri general nazist Rommel, #ultime momente general Rommel, #general Rommel sinucidere Hitler , #istoria culturii si civilizatiei