Imagini uluitoare cu tehnica militara folosita in Primul Razboi Mondial (Galerie foto)

Marti, 13 Mai 2014, ora 22:21
22039 citiri
Imagini uluitoare cu tehnica militara folosita in Primul Razboi Mondial (Galerie foto)

Primul Razboi Mondial i-a surprins pe europeni, in 1914, intr-o perioada in care soldatii inca mai foloseau caii in conflicte. Pana la sfarsitul conflagratiei, insa, tehnologia militara s-a dezvoltat mult, inlocuind vechile arme.

Dezvoltarea echipamentului militar a capatat un avant extraordinar in timpul acestui conflict armat. Comunicarea pe front si supravegherea adversarului au devenit aspecte imbunatatite mult, acestea fiind sustinute de inventii cat mai sofisticate, scrie The Atlantic.

In aceasta fotografie, soldatii americani folosesc un dispozitiv urias de ascultare folosit pentru a detecta apropierea avioanelor inamice. El a fost inlocuit mai tarziu de tehnologia radar.

Tren blindat austriac, fotografiat in anul 1915. Asemenea trenuri au fost folosite pentru transportul de arme inca din timpul Razboiului Civil american. In plus, ele transportau si soldati pe front.

O echipa de comunicatii a nemtilor pe Frontul de Vest. Soldatii din partea dreapta pedaleaza pentru a transmite energie echipamentului radio, in septembrie 1917.

Un soldat german curata proiectile de tipul SK L/45, pentru arma denumita "Langer Max", in anul 1918. Acestea au fost concepute initial ca echipamente care trebuiau montate pe vase, insa ulterior au fost puse pe vehicule ce rulau pe calea ferata. Langer Max putea trimite un proiectil de 750 kg pe o distanta de 34.200 de metri.

Copac fals folosit de armata britanica drept post de observatie. O asemenea metoda era des folosita de toate armatele in acea perioada.

Un vehicul experimental conceput pentru Crucea Rosie. El avea scopul de a-i proteja pe raniti de pe front. Conceptul nu a fost insa unul de succes, caci ansamblul se putea bloca usor in terenul dificil.

Echipament nemtesc folosit pentru saparea transeelor, in ianuarie 1918. Soldatii au sapat cu mana mii de kilometri de transee, insa unii au avut ca ajutor un asemenea aparat.

Lunetistii foloseau toate mijloacele posibile pentru a se camufla cat mai bine. In aceasta imagine un astfel de soldat foloseste o carcasa falsa de cal pentru a nu fi observat de inamici.

Soldatii francezi, in transee acoperite cu sarma ghimpata. Folosirea sarmei ghimpate in razboaie este de data recenta, ea avand scopul de a impiedica inaintarea soldatilor inamici pe front.

Citeste si:
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit joi, 28 octombrie, aprobarea din partea Consiliului Uniunii Europene. După decizia oficialilor europeni, premierul interimar...
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
PNL va avea vineri, 29 octombrie 2021, o ședință a biroului executiv, unde vor fi discutate variantele de miniștri în cabinetul Ciucă. Ședința va avea loc la ora 11.00. Premierul...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
4lea
rank 5
Nonpolitikon
rank 5
Priviţi, însuşiţi şi adaptaţi! Cine ştie, poate vă vor fi necesare!