Oameni celebri si povestile ciudate din viata lor

Joi, 27 Iunie 2013, ora 07:49
15220 citiri
Oameni celebri si povestile ciudate din viata lor
Foto: Listverse

De multe ori oamenii celebri au avut parte, in afara gloriei, si de o viata mai mult sau mai putin ciudata, in cateva cazuri stranie de-a dreptul. Roosevelt a fost impuscat, Napoleon a suferit de hemoroizi, iar Einstein a fost un Don Juan.

Veseli sau tristi, emotionati sau rusinati, multi oameni celebri au razbit in societate datorita abnegatiei si pasiunii pentru meseria lor, potrivit Listverse.

Va prezentam povestile de viata ale unor oameni faimosi, dar care au trait si momente mai putin fericite.

Sir Richard Francis Burton

Spion, explorator, soldat sunt doar cateva dintre meseriile pe care le-a practicat sir Richard Burton, a carui existenta a fost marcata de intamplari cel putin uimitoare. In 1853, Burton a convins Royal Geographic Society sa-i dea un concediu din armata pentru a calatori la Mecca. El s-a deghizat in musulman pentru a putea vizita Mecca.

In timp ce explora Africa, el a fost strapuns de o sulita trasa de un grup de razboinici somalezi, dar a scapat cu viata. Vorbea peste 30 de limbi si dialecte, fiind si diplomat spre sfarsitul vietii.

Charlie Chaplin

Sir Charles Chaplin este cunoscut din faimoasele sale filme de comedie. Parintii lui Chaplin nu au fost niste modele pentru el, mama sa a avut doi copii nelegitimi, iar tatal a parasit familia cand Charles era tanar.

Mama a murit in urma unor probleme hepatice, dupa ce a devenit psihotica din cauza sifilisului si a malnutritiei. Nici viata lui Chaplin nu a fost una comuna.

El a fost obligat sa plateasca pensie alimentara pentru un copil care nu a fost al lui, desi testul de paternitate a aratat asta.

Chiar si dupa moarte putem spune ca i s-au intamplat lucruri ciudate. In 1977, corpul lui Charlie Chaplin a fost furat pentru o rascumparare, dar a fost recuperat doua luni mai tarziu.

Petru cel Mare

Petru cel Mare, care a fost tar al Rusiei in secolul al XVIII-lea, a plecat in Europa de Vest, cu scopul de a gasi metode de a-si moderniza tara.

La intoarcere, el a infiintat scoli, a creat un port puternic la Sankt Petersburg si a ordonat ca toti barbatii sa-si rada barba sau sa plateasca o taxa.

Theodore Roosevelt

S-a nascut intr-o familie bogata din New York, in copilarie fiind bolnavicios, astmatic. A urmat cursuri de box la o varsta frageda.

Roosevelt a facut multe excursii in Africa si America de Sud, unde a vanat si a studiat numeroase specii exotice. Dar cea mai ciudata intamplare din viata sa a avut loc in 1912, in timpul unui discurs tinut la Milwaukee.

Un asasin a incercat sa-l omoare cu un pistol, dar glontul a fost atenuat de tocul de ochelari. El a spus multimii ca a fost impuscat, dar si-a continuat discursul si apoi s-a dus la spital.

Napoleon Bonaparte

S-a spus ca Napoleon a fost scund, insa el a avut inaltimea de 1,70 metri, fiind normal pentru francezul mediu din perioada in care a trait. Copilaria sa a fost jalnica, tatal sau, care a murit de cancer la stomac, si-a lasat familia fara niciun ban din cauza jocurilor de noroc.

Napoleon a suferit de hemoroizi si se zvoneste ca durerea si boala l-au impiedicat sa castige batalia de la Waterloo.

Regele George al III-lea

Cat timp a fost rege al Angliei, a purtat numeroase batalii, multe dintre ele in Europa, Africa si America. A inceput sa-si piarda memoria din cauza otravirii cu arsenic. In cele din urma, a murit in propriul sau palat, orb si nebun, in anul 1820.

Abraham Lincoln

Abraham Lincoln a avut o copilarie destul de grea, la varsta de 9 ani pierzandu-si mama. A fost cel mai inalt dintre presedintii americani, masurand 1,93 de metri.

In 1876, un grup de impostori a tinut trupul lui Lincoln in vederea obtinerii unei rascumparari. Ei au fost prinsi si condamnati la un an de inchisoare.

Robert Louis Stevenson

Este cunoscut gratie romanului "Straniul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde". Ceea ce nu se prea stie este faptul ca a scris cartea consumand cocaina, iar ulterior i-a dat-o sotiei pentru a o revizui.

Dupa ce sotia sa a afirmat ca romanul era o alegorie si trebuia scris ca atare, Stevenson l-a ars. Apoi, el a avut forta sa-l rescrie tinand cont de criticile sotiei.

Charles Dickens

Charles Dickens a fost unul dintre cei mai cunoscuti scriitori din epoca victoriana. Cu toate ca povestirile sale au avut, de obicei, finaluri fericite, propria sa viata nu a fost la fel.

Viata timpurie a fost petrecuta in cea mai mare parte in inchisoare, din cauza faptului ca tatal sau nu si-a putut achita datoriile, astfel ca toata familia a trebuit sa i se alature in inchisoare.

Apoi, el a lucrat intr-o fabrica pentru a ajuta la achitarea datoriilor. Conditiile de munca foarte grele au reprezentat o sursa de inspiratie majora pentru scrierile sale de mai tarziu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vieti oamenilor celebri, #vieti ciudate oameni faimosi, #povesti viata oameni celebri, #povesti interesante viata , #istoria culturii si civilizatiei
Comentarii