Cum arata muzeul de 434 de milioane de dolari din Qatar (Foto&Video)

Joi, 28 Martie 2019, ora 12:12
7286 citiri
Cum arata muzeul de 434 de milioane de dolari din Qatar (Foto&Video)
Foto: captura video Twitter/ @Anne_Allmeling

Muzeul National din Qatar, inaugurat miercuri seara la Doha, va fi deschis "tuturor", a declarat presedintele muzeului, asigurand ca blocada impusa tarii de Arabia Saudita si de aliatii sai nu a impedicat proiectul sa fie dus la bun sfarsit.

Muzeul, al carui cost este estimat la 434 de milioane de dolari, trebuia initial sa fie inaugurat in 2016, cu un an inainte ca fostii aliati ai Qatarului, in special Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite si Bahreinul, sa impuna o blocada economica si diplomatica.

Presedintele muzeului care este si sora influentului emir al Qatarului, Al Mayassa Al-Thani, a declarat pentru AFP ca "blocada nu a avut niciun efect" asupra datei de inaugurare.

"Toata lumea este binevenita la acest muzeu si vom fi deschisi restului lumii (...) suntem mandri de aceasta reusita", a spus ea, in cursul vizitarii acestei cladiri, conceputa in forma unui trandafir al desertului, de arhitectul francez Jean Nouvel.

Cladirea cu o suprafata de 52.000 de metri patrati a fost inaugurata in cadrul unei ceremonii la care au asistat seicul qatarez Tamim ben Hamad Al-Thani, omologul sau kuweitian, seicul Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, alaturi de premierul francez, Edouard Philippe.

Arhitectul francez, care a conceput si muzeul Luvru Abu Dhabi din Emirate, a recunoscut ca trandafirul sau este "un proiect ambitios". Intr-un interviu acordat ziarului Journal du Dimanche, Jean Nouvel si-a aparat decizia de a fi angajat de regimuri nedemocratice, subliniind ca lucreaza pentru "secole si secole, pentru popoare si nu pentru o persoana aflata la putere".

Menit sa celebreze trecutul beduin al tarii si prezentul sau marcat profund de resurse de energie, Muzeul National ilustreaza bogatia imensa, ambitia fara margini si vointa emiratului de a se demarca in ochii comunitatii internationale de vecinii sai, in pofida izolarii sale, noteaza responsabilii tarii.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#muzeu national Qatar , #muzee