Luna Istoriei LGBT la Muzeul Taranului - ONG-urile protesteaza

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 23:00
3886 citiri
Luna Istoriei LGBT la Muzeul Taranului - ONG-urile protesteaza
Foto: Arhiva Ziare.com

Muzeul Taranului Roman urmeaza sa gazduiasca, in cursul lunii februarie, manifestari legate de "Luna Istoriei LGBT". In replica, 19 ONG-uri ii cer directorului institutiei, Virgil Stefan Nitulescu, sa renunte la initiativa.

ONG-urile sustin, intr-o scrisoare deschisa remisa Ziare.com, ca "asistam la o nefasta propaganda homosexuala, care doreste sa se impuna ca normalitate in opinia publica".

"Este, in fond, un act de reeducare publica a tinerilor mai ales, semanand in mod flagrant cu modul de propaganda totalitara, folosind doar expresii modificate, cum este aceea a 'discriminarii pozitive'; a acuzatiilor de 'instigare la ura' etc. In acelasi timp se diabolizeaza cei care nu sunt in acord cu ideologia acestor minoritati sexuale care isi promoveaza fortat in societate pseudo-valorile.

(...) In exercitiul de propaganda sunt implicate ambasade, institute culturale si fundatii straine care doresc impunerea unor valori straine de cele crestine, traditionale. Adica exact ceea ce contine si sustine muzeul pe care il conduceti", se arata document.

Semnatarii spun ca nu doresc o "stigmatizare a homosexualilor".

"Insa asistam la un veritabil asalt propagandistic al homosexualitatii, pentru a face din acest act anormal, impotriva firii, unul care sa fie impus ca normal in ochii opiniei publice.

Prin acceptarea ca normala a homosexualitatii, vedem deja ce se intampla in tari asa-zis 'mai avansate': impunerea casatoriei intre persoane de acelasi sex, urmand chiar si adoptia copiilor de catre acestea. Menirea Muzeului Taranului Roman este aceea de a promova spiritualitatea si implicit valorile traditionale ale neamului romanesc.

In plan social, muzeul pe care il conduceti vremelnic este o institutie publica, sustinuta din impozitele si taxele unei majoritati crestine absolute in aceasta tara.

Atata vreme cat o institutie publica cu valoare simbolica - MTR - este pusa in slujba acestei ideologii, este atins chiar nucleul tare al acestui muzeu conceput de Horia Bernea: legatura permanenta a omului traditional cu Hristos", se mai arata in document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MTR luna homosexuali, #ONG protest homosexuali muzeu , #muzee