Luna Istoriei LGBT la Muzeul Taranului - ONG-urile protesteaza

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 23:00
3135 citiri
Luna Istoriei LGBT la Muzeul Taranului - ONG-urile protesteaza

Muzeul Taranului Roman urmeaza sa gazduiasca, in cursul lunii februarie, manifestari legate de "Luna Istoriei LGBT". In replica, 19 ONG-uri ii cer directorului institutiei, Virgil Stefan Nitulescu, sa renunte la initiativa.

ONG-urile sustin, intr-o scrisoare deschisa remisa Ziare.com, ca "asistam la o nefasta propaganda homosexuala, care doreste sa se impuna ca normalitate in opinia publica".

"Este, in fond, un act de reeducare publica a tinerilor mai ales, semanand in mod flagrant cu modul de propaganda totalitara, folosind doar expresii modificate, cum este aceea a 'discriminarii pozitive'; a acuzatiilor de 'instigare la ura' etc. In acelasi timp se diabolizeaza cei care nu sunt in acord cu ideologia acestor minoritati sexuale care isi promoveaza fortat in societate pseudo-valorile.

(...) In exercitiul de propaganda sunt implicate ambasade, institute culturale si fundatii straine care doresc impunerea unor valori straine de cele crestine, traditionale. Adica exact ceea ce contine si sustine muzeul pe care il conduceti", se arata document.

Semnatarii spun ca nu doresc o "stigmatizare a homosexualilor".

"Insa asistam la un veritabil asalt propagandistic al homosexualitatii, pentru a face din acest act anormal, impotriva firii, unul care sa fie impus ca normal in ochii opiniei publice.

Prin acceptarea ca normala a homosexualitatii, vedem deja ce se intampla in tari asa-zis 'mai avansate': impunerea casatoriei intre persoane de acelasi sex, urmand chiar si adoptia copiilor de catre acestea. Menirea Muzeului Taranului Roman este aceea de a promova spiritualitatea si implicit valorile traditionale ale neamului romanesc.

In plan social, muzeul pe care il conduceti vremelnic este o institutie publica, sustinuta din impozitele si taxele unei majoritati crestine absolute in aceasta tara.

Atata vreme cat o institutie publica cu valoare simbolica - MTR - este pusa in slujba acestei ideologii, este atins chiar nucleul tare al acestui muzeu conceput de Horia Bernea: legatura permanenta a omului traditional cu Hristos", se mai arata in document.

Citeste si:
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Dacian Cioloș a câștigat joi, 23 septembrie, prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS, reușind să-l întreacă cu două procente pe principalul său contracandidat, Dan Barna, cel care...
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL după Congresul din 25 septembrie 2021. El a spus că nu nu vor lua voturi de la AUR. Rareș Bogdan a explicat joi seara, într-o emisiune tv, că...
Sursa: Ziare.com