Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, a depasit pragul de zece milioane de vizitatori in 2018

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 12:57
3593 citiri
Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, a depasit pragul de zece milioane de vizitatori in 2018
Foto: Facebook / Luvru

Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, a depasit pragul de zece milioane de vizitatori in 2018, cifra pe care nu a atins-o nicio alta galerie de arta din lume, a anuntat conducerea acestuia.

"Pentru prima data in istoria sa, si cred ca pentru prima data in istoria muzeelor, mai mult de zece milioane de persoane au vizitat Luvru in 2018", a declarat joi pentru AFP presedintele-director al muzeului parizian, Jean-Luc Martinez.

In 2018, numarul vizitatorilor care au pasit pragul muzeului a fost de 10,2 milioane, ceea ce reprezinta o crestere cu 25% fata de anul anterior, potrivit EFE. Trei sferturi dintre acestia au fost straini, in special din Statele Unite, China, tari din Uniunea Europeana (Spania, Germania, Italia si Regatul Unit), precum si din Brazilia, precizeaza institutia intr-un comunicat publicat joi.

Recordul anterior, cu 9,7 milioane de vizitatori, a fost realizat de Luvru in 2012, care a coincis cu inaugurarea Departamentului de arta islamica si cu expozitiile dedicate lui Leonardo da Vinci si Rafael. Dupa acel an, vizitele au scazut drastic, in special din cauza valului de atacuri teroriste de la Paris din 2015.

In 2018, una dintre principalele atractii a fost expozitia Delacroix, vizionata de aproape 540.000 de vizitatori intre 29 martie si 23 iulie. In plus, in 2018, 565.000 de elevi au ajuns la Luvru in vizite scolare. In total, mai mult de jumatate dintre vizitatori au avut sub 30 de ani si aproape o cincime mai putin de 18 ani.

Jean-Luc Martinez si-a exprimat satisfactia fata de acest "succes" conferit de cifre, dar a subliniat ca "nu este vorba de a primi mai multi vizitatori, ci de a-i primi mai bine". El s-a referit la o serie de imbunatatiri care au fost realizate in ultimii ani, cum ar fi schimbarea semnalizarii, traducerea unor texte, reinnoirea infrastructurii sub piramida ce serveste drept intrare in muzeu sau biletele cu program, masura care a redus cozile.

Pe de alta parte, aproximativ un milion de oameni au vizitat expozitiile la care Luvru a participat in strainatate, la Madrid, Barcelona, Tokyo sau Teheran.

Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
Președintele USR, Elena Lasconi, nu se teme de nimeni și de nimic în cursa pentru ocuparea locului ce va fi lăsat liber la Cotroceni de Klaus Iohannis. Primul rival care și-a anunțat...
Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a anunţat că va intra în cursa pentru Cotroceni, dar trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a...
#record vizitatori Luvru , #muzee
  1. În premieră, Zelenski a fost de acord să stea față în față cu Putin. Când s-ar putea întâlni cei doi lideri
  2. Trupele ruse se regrupează în Harkov și se pregătesc să ia cu asalt cel mai fierbinte punct de pe frontul din Ucraina
  3. „Pedeapsa” pregătită de Bruxelles pentru Viktor Orban, după ce s-a văzut cu Vladimir Putin. Măsura este fără precedent
  4. Miracolul feroviar de mare viteză din China. Rețeaua statului comunist poate înconjura Pământul
  5. „Moartea prin o mie de tăieturi“. Noua fază a războiului din Ucraina descrisă de un general australian
  6. Transport uriaș de arme trimis în secret Ucrainei de Germania. Ce conține întregul pachet de ajutor
  7. Un bărbat din Maramureș și-a bătut soția în direct pe TikTok. Ce s-a întâmplat imediat după aceea VIDEO
  8. România, printre statele lovite de Rusia, dacă SUA vor desfășura rachete cu rază lungă de acțiune în Germania
  9. Cum putem să ne apărăm de caniculă. Medic: „Nu contează câtă apă bei, ci cât de repede bei”
  10. Cât valorează viața unui om la Vaslui. Familia bărbatului mort într-un siloz a primit o ofertă în bani pentru a uita de procese