Statuia lui Isis, inalta de 15 metri, in Ramnicu Valcea

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 09:35

   

Statuia lui Isis, inalta de 15 metri, in Ramnicu Valcea
O statuie de 15 metri, care o reprezinta pe zeita egipteana Isis, va fi amplasata anul viitor la intrarea in orasul Ramnicu Valcea.

Potrivit presedintelui Uniunii Artistilor Plastici, Gheorghe Dican, grupul statuar va fi amplasat langa Muzeul National de Arta Contemporana, care este initiativa unui om de afaceri, informeaza StirileProTV.

"Ramnicu Valcea va avea astfel un muzeu unic in Romania am putea spune, un muzeu privat al unui om care de fapt a ridicat si singurul hotel-muzeu din Romania. Ramnicu Valcea va mai avea ceva unic in Romania, anul viitor.

Statuia zeitei egiptene Isis, inalta de 15 metri, care va fi amplasata in apropierea Muzeului si va fi un produs artistic spectaculos. Paul Popescu, cel care deja lucreaza la aceasta statuie uriasa, este unul dintre sculptorii recunoscuti atat la nivel national, cat si international", a explicat Gheorghe Dican.

Declaratiile au fost facute in cadrul unui salon, sambata, unde a fost prezentat si un catalog cu 500 de lucrari realizate de artisti din toata tara, care vor putea fi vazute in viitorul muzeu."Faptul ca la Ramnicu Valcea vom avea acest Muzeu de Arta contemporana care cuprinde nu mai putin de 2.400 de lucrari este un fapt nobil pentru acest oras, o capitala a Olteniei de sub munte, o zona cu un patrimoniu extrem de diversificat si cu o spiritualitate bine conservata a poporului roman", a mai declarat Gheorghe Dican.

In mitologia egipteana, Isis este zeita magiei si a vietii, a casatoriei, simbolul armoniei matrimoniale si fidelitatii femeii fata de sot. Sotia si sora lui Osiris, fiica zeilor Geb si Nut si mama lui Horus, Isis este una din principalele divinitati venerate de vechii egipteni.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8174 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor