Bob Dylan isi va primi, in sfarsit, premiul Nobel

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 13:40
3719 citiri
Bob Dylan isi va primi, in sfarsit, premiul Nobel
Foto: Twitter/Bob Dylan

Cantaretul Bob Dylan va primi medalia si diploma premiului Nobel pentru literatura sambata sau duminica la Stockholm, a anuntat, miercuri, secretarul permanent al Academiei suedez, Sara Danius.

"Academia suedeza si Bob Dylan au fost de acord sa se intalneasca in acest weekend" la Stockholm, unde cantaretul american urmeaza sa sustina un concert, a scris Danius pe blogul sau, conform France Presse.

"Acest lucru se va face intr-un mic comitet si in privat si nu va fi prezent niciun reprezentant al presei", conform sursei citate.

Legendarul rocker urmeaza sa ajunga la Stockholm pentru a sustine doua concerte, la 1 si 2 aprilie, iar la 9 aprilie va urca pe scena in orasul Lund din sudul tarii.

Bob Dylan a castigat Premiul Nobel pentru Literatura in 2016 pentru "crearea unor noi expresii poetice in marea traditie a muzicii americane".

Celebrul muzician a comunicat cu trei saptamani inaintea ceremoniei de la Stockholm ca nu va fi prezent la eveniment din cauza "altor angajamente". El a trimis totusi un discurs de multumire care a fost citit la banchetul dedicat acestor premii de ambasadoarea Statelor Unite in Suedia, Azita Rajis.

Citeste si Bob Dylan rupe tacerea dupa ce a castigat Nobelul: M-a lasat fara cuvinte

Artistul s-a declarat "onorat" de primirea acestei distinctii. "Daca cineva mi-ar fi spus ca am cea mai mica sansa de a castiga premiul Nobel, m-as fi gandit ca sansele mele sunt la fel de mari ca acelea de a fi pe Luna", a scris americanul, primul autor-compozitor recompensat cu aceasta distinctie.

"Nu o data m-am intrebat: sunt cantecele mele literatura?", a subliniat Dylan, mentionand ca "nu are cuvinte" pentru a descrie onoarea ca numele sau sa figureze alaturi de cele ale unor scriitori cum ar fi Rudyard Kipling, Albert Camus sau Ernest Hemingway.

Decizia artistului american de a nu participa la ceremonie a fost mult timp dezbatuta in Suedia, unde a fost vazuta ca un vot de blam dat Academiei si Fundatiei Nobel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Bob Dylan discurs acceptare Nobel, #Bob Dylan concerte Suedia, #Bob Dylan Suedia aprilie , #Nobel