Doi romani sunt nominalizati la "Oscarurile franceze"

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 21:27
3944 citiri
Doi romani sunt nominalizati la "Oscarurile franceze"
Foto: filmofilia.com

Regizorii Radu Mihaileanu si Eva Ionesco au intrat in cursa pentru premiile Cesar, echivalentul francez al Oscarurilor, cu cate doua nominalizari.

"La source des femmes" sau "The Source", in regia lui Radu Mihaileanu si "My Little Princess", al Evei Ionesco, figureaza cu doua nominalizari pe listele date publicitatii vineri, potrivit Le Nouvel Observateur.

Actiunea filmului "La source des femmes", de Radu Mihaileanu, 53 de ani, este situata intr-un sat dintre Africa de Nord si Orientul Mijlociu, si se desfasoara in jurul bataliei intre cele doua sexe, fiind o comedie cu accente dramatice.

In acest film, femeile hotarasc sa faca o greva a sexului, deoarece sotii lor nu vor sa mai aduca apa in satul in care locuiesc.

Lungmetrajul a fost nominalizat la categoriile Cea mai buna actrita si Cele mai bune costume, dupa ce in 2011 a mai fost nominalizat la Palme d'Or, de la Cannes.

Fimul "My Little Princess", in regia Evei Ionesco, 45 de ani, este povestea unei fete careia mama ei ii cere sa pozeze pentru ea. Fata devine muza artistilor din Paris, pierzandu-si astfel copilaria. Pelicula a primit nominalizari la premiul pentru Cel mai bun debut regizorial si Cele mai bune costume.

Ambele filme sunt productii ale anului 2011.

Cele mai multe nominalizari le are filmul "Polisse", al lui Maiwenn Le Besco, care concureaza pentru 13 premii, urmat de "L'exercise de l'Etat", cu 11 nominalizari si deja celebrul "The Artist", cu 10 nominalizari.

La categoria "Cel mai bun film strain" candideaza filme precum "Black Swan", "The King's Speech", "Drive", "A Separation" si "Melancholia".

Cesar-ul de onoare a fost acordat actritei Kate Winslet.

Decernarea premiilor va avea loc pe 24 februarie, la Paris, in cea de-a 37-a editie, cu doar doua zile inainte ca premiile Oscar sa isi afle castigatorii, la Los Angeles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#premiile Cesar, #Radu Mihaileanu, #Eva Ionesco, #La source des femmes, #romanians are smart , #nominalizari