Concluzia lui Dancu dupa intalnirea de la Opera: Fiecare cu partea lui de adevar si cu partea de intoleranta

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 12:36
2284 citiri
Concluzia lui Dancu dupa intalnirea de la Opera: Fiecare cu partea lui de adevar si cu partea de intoleranta
Foto: Arhiva Facebook/ Vasile Dincu

Vasile Dancu a punctat, pe contul de Facebook, concluziile celor doua intalniri pe care le-a avut, marti, cu protestatarii de la Opera si cu Alina Cojocaru si Johan Kobborg.

Scandal la Opera: Artistii intra in greva japoneza. Alina Cojocaru si Johan Kobborg, acuzati de santaj

Cu un ton impaciuitor, vicepremierul a scris despre umilintele la care societatea i-a supus pe artisti si despre mostenirile de mentalitate comunista, pe care "Johan Kobborg, un mare artist contemporan, nu are cum sa (le) inteleaga".

"In fiecare dintre cele doua grupuri pasiune, emotie si dorinta de invinge punctul lor de vedere. Fiecare cu partea lui de adevar si cu partea de intoleranta. Unii invocau nevoia de previzibilitate, de repertoriu stabil si management performant, artisti pe care societatea i-a obosit si umilit incat acum sunt reticenti la schimbari si experimente. Ceilalti mizeaza pe competie permanenta, de inovatie si schimbare. Criterii de performanta din alta lume, adica lumea noua. Un singur numitor comun: povestiri despre managementul neperformant al institutiilor noastre de cultura, lipsa de resurse, viziune si improvizatia continua", a scris Vasile Dancu, pe contul de Facebook.

In opinia vicepremierului, intalnirea de la Opera a fost una civilizata: "Au ascultat o declaratie cu un punct de vedere contrar fara sa huiduie si multi chiar au aplaudat".

Vasile Dancu nu aminteste, insa, despre incercarile esuate ale Alinei Cojocaru de a-si exprima punctul de vedere, fara a reusi, insa, intrerupta fiind din sala, de unde i s-a reprosat ca nu vorbeste bine romaneste ori ca nu cunoaste "Constitutia neamului".

Scandal la Opera: Alina Cojocaru, pusa la zid pentru ca "nu vorbeste romana" si "nu cunoaste Constitutia"

In ceea ce priveste solutia, vicepremierul, care a preluat medierea conflictului de la Opera Bucuresti din mainile ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, spune ca aceasta este mai intai una pe termen scurt: "Este nevoie de o decizie pe termen scurt, pentru a curma criza, si de un proiect pe termen mediu si lung".

Angajatii ONB i-au cerut vicepremierului, la intalnirea de marti, sa ramana "o institutie de repertoriu". In acest punct, Vasile Dancu avanseaza o varianta care sa permit prezervarea teatrului de repertoriu, dar care nu "trebuie sa excluda deschiderea spre proiecte ambitioase, care sa aduca plusvaloare si circulatie internationala".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Vasile Dincu scandal opera, #Dincu scandal ONB , #Opera Romana