Fostul consilier al lui Vlad Alexandrescu, dezvaluiri in scandalul de la Opera

Marti, 03 Mai 2016, ora 20:25
7936 citiri
Fostul consilier al lui Vlad Alexandrescu, dezvaluiri in scandalul de la Opera
Foto: Captura video Adevarul Live

Dupa ce ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost revocat, marti, din functie de premierul Ciolos, fostul sau consilier, Rares Zaharia, a iesit la rampa cu dezvaluiri din scandalul de la Opera.

Ministrul Culturii, demis oficial. Pe cine propune Ciolos in locul lui Vlad Alexandrescu

El insusi acuzat de partizanat in cazul problemelor aparute dupa schimbarea conducerii ONB, Rares Zaharia, despre care Vlad Alexandrescu sustinea ca l-a sfatuit gresit, fiind indirect responsabil de escaladarea conflictului, a declarat pentru Adevarul Live ca desi nu exista indoiala ca Alina Cojocaru si Johan Kobborg sunt niste dansatori foarte buni, "in ceea ce priveste managementul Operei Nationale am niste obiectii, in general".

Ca dovada in acest sens, Rares Zaharia a adus faptul ca "In nicio opera din lume nu se intampla ca un creator de valoare autohton sa nu fie invitat sa puna in scena in vreun an la operele nationale. La noi nu a fost invitat niciunul dintre creatorii romani timp de trei ani".

Acesta s-a referit si la momentul repunerii in functie al lui George Calin, afirmand ca nu a fost de acord cu aceasta decizie a fostului ministru. Mai mult, afirma el, "L-am avertizat pe dl ministru Alexandrescu ca, daca il repune pe George Calin in functie, va fi o revolutie in Opera".

"Eu i-am zis dlui Alexandrescu ca toate razgandirile s-ar putea sa-l coste capul. Domnul Alexandrescu mi-a raspuns ca nu are ce face, pentru ca Johan Kobborg si Alina Cojocaru doresc asta, a explicat fostul consilier al lui Vlad Alexandrescu", a mai explicat el.

De altfel, a mai afirmat el, a fost si momentul in care s-a alaturat protestatarilor de la ONB: "M-am alaturat protestatarilor de la Opera Nationala Bucuresti, pentru ca asa simtit nevoia sa fiu alaturi de artistii acestei institutii. Eu nu sunt de acord ca un artist, oricat de mare ar fi, sa santajeze un ministru".

Scandal la Opera: Artistii intra in greva japoneza. Alina Cojocaru si Johan Kobborg, acuzati de santaj

Saptamana trecuta, Vlad Alexandrescu, atunci inca ministrul Culturii, afirma ca in ceea ce priveste situatia de la Opera Nationala din Bucuresti (ONB) a fost "prost sfatuit" de unul dintre consilierii sai, caruia i-a cerut demisia.

Ministrul Culturii, despre scandalul de la Opera: Am fost prost sfatuit de un consilier, i-am cerut demisia

" (...) Am incercat sa gasesc o solutie de a impaca aceste tabere care s-au creat. Din nefericire, situatia a escaladat si a escaladat in conditiile in care si aici recunosc ca eu am fost prost sfatuit de unul dintre consilierii mei, caruia i-am cerut demisia, domnul Rares Zaharia, in sensul in care domnul Zaharia nu mi-a prezentat (...) toate fatetele problemei", afirma Vlad Alexandrescu. Acesta isi daduse demisia din fruntea ministerului, insa a convenit ulterior sa o amane pana dupa Paste.

Ministrul Culturii si-a dat demisia pe Facebook: Situatia de la Opera, intolerabila

Alexandrescu a adaugat ca ar fi trebuit sa fie avertizat de consilierul sau cu privire la existenta unei tensiuni la ONB, "cu un fundal nationalist si sindical foarte puternic", care ar putea degenera si afecta activitatea unor balerini.

"Eu n-am avut aceasta informatie si dupa aceea am descoperit ca domnul Zaharia, de fapt, era mai degraba orientat catre una dintre taberele aflate in discutie. De aceea i-am cerut demisia", a explicat Alexandrescu saptamana trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rares Zaharia Vlad Alexandrescu, #consilier ministru Cultura Opera, #scandal Opera Rares Zaharia, #scandal Opera dezvaluiri , #Opera Romana