Guvernul incearca sa puna capat crizei de la Opera: Pe cine propune la conducerea ONB

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 16:49
3882 citiri
Guvernul incearca sa puna capat crizei de la Opera: Pe cine propune la conducerea ONB
Foto: site Opera Iasi

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat miercuri, pe pagina sa personala de Facebook, ca o va propune pe coregrafa Beatrice Rancea la conducerea ONB, precizand, totodata ca "spera ca si angajatii Operei romane vor gasi cai de comunicare pentru a sustine aceasta propunere".

Vicepremierul Vasile Dancu s-a intalnit marti cu angajatii ONB pentru a gasi o solutie viabila in vederea stingerii conflictului ce s-a iscat in urma cu o luna la Opera Romana.

Vicepremierul afirma ca disensiunile interne de la ONB si manifestarile spontane recente au dus la "pierderi de imagine absolut nemeritate pentru colectivul acestei importante institutii".

"Am continuat, in ultimele zile, intalnirile cu angajatii Operei Nationale Romane Bucuresti. Am dorit sa vad infrastructura de care dispune institutia si am fost informat ca exista nevoia de noi investitii, am analizat cererile pe care angajatii le au fata de conducere, o conducere care azi este inexistenta.

Din pacate, vidul de management din ultima vreme si conflictual institutional au agravat o stare de fapt caracterizata prin nesiguranta, lipsa de dialog intern si imprevizibilitate privind carierele sau repertoriul institutiei, iar conflictele si manifestarile spontane recente au dus la pierderi de imagine absolut nemeritate pentru colectivul acestei importante institutii.

In mai multe intalniri pe care le-am avut cu diferite grupuri nu am primit revendicari de natura conservatoare, ci mai degraba revendicari care tin de nevoia de reforma, de modernizare. Oamenii nu mi-au cerut sa fie platiti ca sa nu munceasca, cum uneori s-a speculat de catre unii jurnalisti sau intervenienti publici, ci isi doresc un repertoriu mai bogat si conditii mai bune pentru munca si participare la viata institutiei", a declarat vicepremierul Vasile Dancu intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Culturii, despre scandalul de la Opera: Am fost prost sfatuit de un consilier, i-am cerut demisia

Vicepremierul Vasile Dancu a declarat miercuri, pe pagina sa personala de Facebook, ca o va propune pe coregrafa Beatrice Rancea, in prezent directoare a Operei din Iasi, la conducerea ONB, precizand, totodata ca "spera ca si angajatii Operei romane vor gasi cai de comunicare pentru a sustine aceasta propunere".

Scandalul de la Opera nu se domoleste: mesajul transmis de Johan Kobborg

"Am discutat in aceasta saptamana care a trecut de la prima mea intalnire cu reprezentantii angajatilor cu mai multe personalitati importante ale scenei din tara si din strainatate, printre care maestrul si profesorul Andrei Serban (Columbia University). Domnia sa a vorbit despre nevoia unui nou proiect la Opera, neexcluzand chiar participarea sa la un asemenea proiect, aceasta fiind insa o problema de viitor, conditionata de negocieri si de unele schimbari necesare cu caracter legislativ.

Maestrul Andrei Serban mi-a facut recomandarea pentru doamna Beatrice Rancea, actualmente director al Operei din Iasi, un profesionist de exceptie si un manager de succes. Am vorbit cu Doamna Beatrice Rancea si nu a refuzat, de principiu, aceasta propunere. Voi face aceasta propunere viitorului ministru al Culturii. Sper ca si angajatii Operei romane vor gasi cai de comunicare pentru a sustine aceasta propunere si ca vor participa la un nou proiect al Operei. Iar Guvernul Romaniei va sprijini toate componentele acestui proiect", a postat acesta.

"Practic, misiunea mea se incheie aici. In momentul validarii unui nou ministru al culturii, acesta va prelua problematica Operei. Astept sa pot participa, cat mai curand, la primul spectacol si sa pot observa ca a revenit linistea in care artistii se pot exprima si pot crea", conchide vicepremierul Dancu in mesajul publicat pe pagina sa oficiala de Facebook.

Fostul consilier al lui Vlad Alexandrescu, dezvaluiri in scandalul de la Opera

Fostul Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu a schimbat in ultima luna nu mai putin de patru directori ai Operei: George Calin, Tiberiu Soare, Vlad Conta si din nou George Calin. Calin a fost demis de tot de Ministrul Vlad Alexandrescu, joi, 21 aprilie, la solicitarea angajatilor ONB, care au protestat fata de repunerea in functie la Opera a unui manager corupt.

Problemele au aparut in urma neintelegerilor dintre corpul de balet al ONB, in frunte cu coregraful Johan Kobborg si fosta conducere a institutiei de cultura, dirijorii Tiberiu Soare si Vlad Alexandrescu.

In sedinta de Guvern de pe 27 aprilie, premierul Dacian Ciolos a cerut demisia Ministrului Culturii decizia venind pe fondul scandalului de la Opera Nationala, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului. Premierul Dacian Ciolos a trimis marti presedintelui Klaus Iohannis revocarea din functie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, si nominalizarea Corinei Suteu pentru acest portofoliu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Beatrice Rancea Dancu Opera Romana , #Opera Romana