Scandal la Opera: Se cere demisia lui Alexandrescu de la Ministerul Culturii

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 21:29
3267 citiri
Scandal la Opera: Se cere demisia lui Alexandrescu de la Ministerul Culturii
Foto: Facebook/Opera Nationala Bucuresti

Actorul si presedintele UNITER, Ion Caramitru, i-a transmis, luni, o scrisoare premierului Dacian Ciolos in care, in numele Senatului UNITER, cere demisia ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, in contextul scandalului de la Opera Nationala.

"Va inaintam, alaturat, scrisoarea adresata domnului Vlad Alexandrescu de catre membrii Senatului Uniunii Teatrale din Romania - UNITER, prin care ii cerem demisia pentru gravele si repetatele incalcari - inclusiv prin Ordinul ministrului Culturii nr. 279912015 - ale prevederilor Legii privind managementul institutiilor publice de cultura.

Avand in vedere aceste incalcari, refuzul ministrului Culturii de a-si modifica propriul ordin care adauga la lege, comportamentul discretionar si abuziv fata de managerii unor institutii de cultura, situatia conflictuala, fara precedent, pe care a creat-o si intretinut-o la Opera Nationala din Bucuresti, va solicitam, public, stimate domnule prim-Ministru, sa il demiteti pe domnul Vlad Alexandrescu din functia de ministru al Culturii din cabinetul pe care, cu onoare, il conduceti", se arata in scrisoarea respectiva.

Scandal la Opera Caramitru, in apararea balerinilor straini: E o rusine, un cosmar

Asa cum au precizat in scrisoarea catre Ciolos, membrii Senatului Uniunii Teatrale din Romania - UNITER i-au scris chiar si ministrului Alexandrescu si ii cer demisia. Acestia il acuza ca nu vrea sa reformeze institutiile, ci sa le "demoleze".

"Actiunile dumneavoatra sunt intr-o grava contradictie nu numai cu propriile declaratii, ci si cu Programul de Guvernare al Cabinetului din care, inca, faceti parte, potrivit caruia Executivul isi propune: "profesionalizarea administratiei publice prin recrutare si evaluare pe baza de competente si performante", 'dezvoltarea si implementarea unui sistem de management al performantei personalului angajat in cadrul administratiei publice'", sustin acestia.

Scandalul de la Opera continua: Protest pe note din "Nabucco" - Se cere demisia ministrului Culturii

Printre semnatarii scrisorii se numara actorii George Mihaita, Ilinca Tomoroveanu, Virginiea Mirea, Ana Ciontea, regizorul Tompa Gabor, criticii de teatru Marina Constantinescu si Alice Georgescu si scenograful Dragos Buhagiar.

Opera Nationala Bucuresti se afla in centrul unui scandal de cateva saptamani in care sunt implicati dirijorii Vlad Conta si Tiberiu Soare (care reprezinta noua conducere) si balerinul Johan Kobborg, care avea atributii de coordonare a Companiei de balet.

Scandalul de la Opera se transforma in circ: Ministrul Culturii il demite pe directorul pe care l-a numit ieri

Proaspat numit in functia de director interimar al ONB, Tiberiu Soare a decis sa stearga numele lui Kobborg de pe site-ul institutiei, acolo unde era mentionat ca director al Corpului de balet, motivand ca o asemenea functie nu exista in organigrama. Acesta a fost inceputul scandalului, care pare ca nu se mai termina si din cauza caruia angajatii Operei protesteaza refuzand sa urce pe scena.

Scandal la Opera - Ministrul Culturii, "audiat" de protestatari: E bine ca a iesit tot la suprafata

Scandalul de la Opera, la final? Ministrul Culturii spune ca a gasit solutia care impaca pe toata lumea

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Caramitru demisie ministru Cultura, #UNITER demisie ministru Cultura, #scandal Opera Bucuresti , #Opera Romana