Scandalul de la Opera: Alte doua spectacole au fost anulate - Tiberiu Soare: Kobborg este coregraf cu k mic

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 14:05
3799 citiri
Scandalul de la Opera: Alte doua spectacole au fost anulate - Tiberiu Soare: Kobborg este coregraf cu k mic

Tiberiu Soare, dirijor al Operei Nationale, a declarat ca persoana indicata sa dea detalii despre anularile de spectacole este chiar coregraful Johan Kobborg, care "oricum este coregraf cu k mic", acesta semnand doar "partial" coregrafia spectacolului, care "este o adaptare".

Vineri, ONB a anuntat anularea reprezentatiilor din zilele de 6 si 8 mai ale spectacolului "Giselle", iar cei care si-au achizitionat bilete isi pot recupera banii incepand din 4 mai.

"Cele doua reprezentatii ale spectacolului de balet "Giselle", programate sa aiba loc in zilele de 6 si 8 mai, de la ora 19.00, se anuleaza", precizeaza comunicatul ONB.

Spectatorii care au achizitionat bilete de la Casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti sunt asteptati la sediu, incepand cu data de 4 mai, pentru a recupera contravaloarea acestora. Spectatorilor care au achizitionat biletele online le va fi restituita integral contravaloarea acestora in contul din care a fost facuta plata, se mai specifica pe site-ul ONB.

Scandal la Opera: Intervine Corpul de control al premierului

Dirijorul Tiberiu Soare, angajat al Operei Nationale, a spus ca persoana care ar putea sa dea detalii despre spectacolele anulate este chiar coregraful Johan Kobborg.

"Giselle este spectacolul Operei Nationale, iar domnul Johan Kobborg semneaza partial coregrafia, care este o adaptare, iar domnul Kobborg este coregraf cu k mic", a declarat Tiberiu Soare pentru News.ro.

Alte doua reprezentatii ale baletului "Giselle" sunt programate spre finalul lunii mai, in zilele de 18 si 28 mai. "Daca domnul Kobborg isi mentine pozitia constant, cred ca si acelea vor fi anulate", a mai precizat Tiberiu Soare.

Potrivit unor surse interne ale News.ro, este vorba despre o nota interna a Corpului de balet, iar in cazul spectacolului "Giselle", drepturile de reprezentare au fost retrase, fiind conditionate contractual de prezenta lui Joahn Kobborg.

Doua mari productii puse in scena la Opera Nationala Bucuresti, "Giselle" si "La Fille mal gardee", au fost anulate in 11 aprilie, potrivit declaratiei de atunci a lui Tiberiu Soare, director adjunct al institutiei la acea data.

Concluzia lui Dancu dupa intalnirea de la Opera: Fiecare cu partea lui de adevar si cu partea de intoleranta

Opera Nationala Bucuresti a fost scena unor conflicte deschise intre noua conducere numita de Vlad Alexandrescu, dirijorii Vlad Conta si Tiberiu Soare, si balerinul Johan Kobborg, care avea atributii de coordonare a Companiei de balet.

Ministrul Culturii si-a dat demisia pe Facebook: Situatia de la Opera, intolerabila

Tensiunile s-au accentuat, ducand la un vid de putere la ONB, fara conducere, astazi, si la demisia ministrului Culturii, criticat de presedintele Klaus Iohannis pentru felul in care a gestionat criza de la Opera.

Ministrul demisionar al Culturii spune ca a deranjat grupuri de interese si ii raspunde lui Iohannis

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...
Comentarii
MosGerila
rank 5