Spectacolul pentru copii "Flautul fermecat" de Mozart revine la Opera Nationala Bucuresti

Comunicat de presa
Marti, 20 Martie 2018, ora 18:00
7321 citiri
Spectacolul pentru copii "Flautul fermecat" de Mozart revine la Opera Nationala Bucuresti

Studioul Experimental in Artele Spectacolului Muzical "Ludovic Spiess" din cadrul Operei Nationale Bucuresti isi reia activitatea dupa cinci ani, prezentand o reluare a spectacolului "Flautul fermecat" de W.A. Mozart, spectacol care a primit in anul 2012 Premiul pentru cel mai bun spectacol - sectiunea opera, Premiul pentru regia artistica, Premiul pentru rol principal feminin, Premiul pentru rol principal masculin in cadrul Galei Premiilor VIP ale Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii.

Reprezentatiile vor avea loc marti, 20 martie 2018, ora 18:30 si duminica, 25 martie 2018, incepand cu ora 11:00.

Capodopera mozartiana a fost adaptata pentru copii, subiectul operei putand fi interpretat, datorita originalitatii sale si muzicii fermecatoare, ca un basm plin de invataminte in care se confrunta adevarul si minciuna, curajul si lasitatea, Intunericul si Lumina, prietenia si tradarea.

Distributia cuprinde foarte tineri artisti lirici selectionati in cadrul Studioului Experimental "Ludovic Spiess" - Samuel Alper, Andreea Balan, Dominic Cristea, Florin Mircea Ganea, Irina Ionescu, Stefan Lamatic, Paul Lungu, Alexandra Moroiu, Ciprian Pahonea, Madalina Radu, Cosmina Stancu, Amelia Stoicescu, Rodica Stefan, Daniel Trandafir, Alin Trifu, LigiaT iponut, Amaia Arrieta Vargas, Cristina Vasilache.

Realizatorii spectacolului - Anda Tabacaru regie, Smaranda Morgovan conducere muzicala, Adriana Urmuzescu scenografie - invita micii spectatori intr-un univers plin de culoare, fascinant, cu personaje pe care, cu siguranta, le vor indragi.

Muzica incantatoare a lui Mozart, melodiile pline de inspiratie ii vor insoti in aceasta poveste minunata - la pian Anatol Rogut, la flaut Nicoleta Amzulescu, la celesta Maria Paladi. Participarea corului de copii al Operei Nationale Bucuresti va aduce ineditul in desfasurarea actiunii, insotind permanent personajele operei - miscarea scenica Ileana Sora.

Opera in doua acte "Flautul fermecat" a avut premiera la Viena, la Freihaustheater, un teatru popular, in anul 1791. Libretul lui Emanuel Schikaneder a fost inspirat de povestea "Lulu" de Liebeskind, publicata in colectia de povesti orientale Dschinnistan in 1786.

Lucrarea este considerata cea mai buna creatie a genului singspiel, opera comica de origine germana care in loc de recitativ (dialog cantat) foloseste dialogul vorbit.

"Flautul fermecat" este una dintre cele mai apreciate si cantate opere din lume. Prima montare a fost regizata si dirijata de compozitorul insusi si a avut un succes rasunator. Autorul libretului a fost interpretul rolului Papageno. In anul 1792,la un an de la premiera absoluta, dar si de la moartea lui Mozart, se sarbatoreau deja 100 de reprezentatii.

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...