Filmul "Cea mai fericita fata din lume", apreciat de presa britanica

Duminica, 30 Mai 2010, ora 23:48
1497 citiri
Filmul "Cea mai fericita fata din lume", apreciat de presa britanica

Pelicula "Cea mai fericita fata din lume", regizata de Radu Jude, se bucura de cronici favorabile in presa din Marea Britanie, care scrie despre ea ca este o satira sociala "nazdravana", reusita si promitatoare a Romaniei post-comuniste.

Jurnalistii de la The Guardian spun ca productia lui Jude are farmec si remarca, printre altele, prestatiile actorilor din rolurile principale. Tot ei observa reaparitia temei sociale a castigului la loterie (un concurs promotional, mai precis, in filmul lui Jude - n.r.), exploatata de cinematografia italiana dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si de cea din Cehoslovacia, incepand cu jumatatea anilor '60. Tema revine spectaculos in acest film romanesc plin de autenticitate, care scoate in evidenta schimbarile sociale, marile inechitati si, nu in ultimul rand, sperantele, mai scriu cei de la Guardian.

The Independent acorda filmului trei stele din cinci, un punctaj foarte bun in conditiile in care noul "Robin Hood", realizat de Ridley Scott, a primit doar doua stele. "Cea mai fericita fata din lume" este descris ca o satira izbutita a "culorilor stralucitoare" din capitalism, cu detalii din directia ofensivei companiilor de a castiga tot mai multi clienti.

Tot trei stele din cinci are filmul lui Jude si pe site-ul prestigioasei publicatii de film Empire, unde "Cea mai fericita fata din lume" este considerata o satira "nazdravana" a Romaniei de dupa 1989, care surprinde, logic, inertiile anilor de comunism.

Radu Jude, care semneaza si scenariul peliculei, are in palmares patru premii pentru "Cea mai fericita fata din lume", castigate la festivalurile de la Berlin, Sofia, Lisabona si Palic.

Scenariul peliculei, inspirat de intamplari reale, urmareste povestea unei tinere care castiga o masina in urma unei campanii promotionale la sucuri racoritoare. Ceea ce se anunta drept un eveniment norocos din viata fetei se dovedeste a fi, in cele din urma, o situatie dureroasa, in urma careia relatiile familei vor fi reanalizate, atat de "fericita" castigatoare, cat si de parintii ei.

In film joaca Andreea Bosneag, Serban Pavlu, Violeta Haret, Vasile Muraru si Doru Catanescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cea mai fericita fata lume, #filme romanesti , #proiecte culturale