Ziare.com

Resurse financiare pentru cultura: Europa Creativa

Luni, 11 August 2014, ora 09:37

   

Resurse financiare pentru cultura: Europa Creativa
In ultimii ani, manifestarile culturale au luat amploare in viata cotidiana, mai ales in Bucuresti, dar si in restul tarii (Cluj, Iasi, Alba Iulia).

Film, literatura, teatru, muzica, fotografie, ca sa numesc cateva domenii largi, apar constant in mass-media, dar si in publicatii de nisa, al caror numar sporeste, mai ales gratie mediului online.

Se contureaza, astfel, industriile creative ca domenii de interes si, mai ales, lucrative pentru economie. Si mai important: exista cerere din partea publicului, comenteaza Peter Barta, CEO Fundatia Post Privatizare.

Programul Europa Creativa 2014-2020, care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie anul acesta, este expresia pozitiei Uniunii Europene asupra dimensiunii politicii culturale. Acesta contopeste programele MEDIA si Cultura, care au fost active in perioada programatica trecuta, iar bugetul alocat este de 1,46 miliarde de euro.

Afla mai multe despre acest program de finantare si despre oportunitatile pe care le ofera antreprenorilor romani, in continuarea articolului Resurse financiare pentru cultura: Europa Creativa pe Business24.ro
Citeste mai multe despre proiect cultural Europa Creativa
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1804 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor