Business Focus: PFA versus SRL. Care sunt diferențele de impozitare după noile măsuri fiscale

A murit legendarul regizor Bernardo Bertolucci

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 12:27
4760 citiri
A murit legendarul regizor Bernardo Bertolucci
Foto: Arhiva Hepta.ro

Celebrul regizor italian Bernardo Bertolucci a murit la 77 de ani, la Roma, a anuntat reprezentanta artistului, Flavia Schiavi.

Bertolucci, celebrat in lumea intreaga pentru pelicule ca "Ultimul Tango la Paris" sau "Conformistul", a murit luni, la 7 dimineata, la capatul unei lungi suferinte provocate de cancer, arata La Republica.

Cineastul care a primit premiul Oscar pentru pelicula "Ultimul imparat" era imobilizat intr-un scaun cu rotile de mai bine de un deceniu, dupa o operatie pentru hernie de disc nereusita.

Cariera lui Bertolucci a inceput in anii '60, cand cineastul s-a afirmat ca una dintre figurile majore ale noului val italian, alaturi de Antonioni, Fellini si Pasolini.

A fost singurul dintre acesti regizori care a trecut cu succes la productii hollywoodiene dupa ce a lansat in 1987 "Ultimul imparat", film distins cu noua premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cea mai buna regie.

Bertolucci s-a nascut la Parma, in 1940, fiul lui Attilio, un poet italian celebrat. Prietenia tatalui sau cu Pier-Paolo Pasolini l-a adus pe Bertolucci, pe atunci in varsta de 20 de ani, in postura de asistent de regie pentru debutul ca regizor pe care il planuia Pasolini.

Dupa ce a colaborat la pelicula lui Pasolini din 1961, "Accattone", Bertolucci a continuat ca scenarist si a semnat propriul sau debut in calitate de regizor, in 1962, cu "Cumatra uscata".

Bertolucci a colaborat si la pelicule de succes precum cele semnate de Sergio Leone in seria sa de spaghetti western. A ajuns celebru pentru pelicula "Inainte de revolutie" din 1964, povestea unui student marxist din Parma care are o aventura cu propria matusa. Acest film si "Conformistul", din 1970, au ilustrat apropierea lui Bertolucci de stanga politica radicala.

Mai tarziu, regizorul avea sa recunoasca: "Am trait un fel de vis al comunismului". A revenit dupa 1990 cu pelicule ca "Un ceai in desert", dupa romanul lui Paul Bowles sau "Micul Buda".

Printre actorii cu care a colaborat se numara Marlon Brando, Maria Schneider, Robert De Niro, Gerard Depardieu sau Burt Lancaster, dar si Keanu Reeves sau Liv Tyler.

Eveniment Quarterly Report

Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect în piaţa de energie regenerabilă, iar specula cu terenuri a devenit un fenomen în România, a afirmat joi, 21...
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Curtea Constituţională a amânat joi, 2 septembrie, pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie. ÎCCJ a...
#Bernardo Bertolucci murit , #regizori