"Aferim!", nominalizat la un important festival de film

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 19:25
2055 citiri
"Aferim!", nominalizat la un important festival de film
Foto: Facebook/Aferim

Lungmetrajul "Aferim!", in regia lui Radu Jude, a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, la categoria "Cel mai bun scenariu european".

Alaturi de "Aferim!" (scris de Radu Jude si Florin Lazarescu), la categoria "cel mai bun scenariu" au mai fost incluse productiile "The Lobster" (Yorgos Lanthimos si Efthimis Filippou), "Youth" (Paolo Sorrentino), "45 Years" (Andrew Haigh), "Ex Machina" (Alex Garland), "A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence" (Roy Andersson), informeaza un comunicat HiFilm.

Gala "European Film Awards", ajunsa la cea de a 28-a editie, va avea loc pe 12 decembrie, la Berlin.

Lungmetrajul "Aferim!", unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, a castigat, la inceputul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Berlin, dar si numeroase alte premii.

Radu Jude a castigat Ursul de Argint pentru "Aferim!" la Festivalul de la Berlin

Din distributia filmului fac parte Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.

Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul - Catalin Cristutiu, sound designul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanta Vintila-Ghitulescu, producator - Ada Solomon.

Lungmetrajul este pana in prezent cel mai de succes film romanesc al anului, inregistrand aproape 77.000 de spectatori in salile de cinema.

"Aferim!" este propunerea Romaniei la Oscar, la categoria "cel mai bun film strain".

#Aferim Premiile Academiei Europene de Film, #Aferim premii, #Aferim Radu Jude, #Aferim oscar , #regizori