Regizorul Francis Ford Coppola: "Nasul" a fost un accident

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 13:24
4785 citiri
Regizorul Francis Ford Coppola: "Nasul" a fost un accident

Francis Ford Coppola a marturisit ca succesul filmului "The Godfather" (Nasul - n.trad.) a fost de fapt un accident, in urma caruia viata lui s-a schimbat, propulsandu-l in randul celor mai importanti regizori de la Hollywood.

"Nu m-am gandit niciodata ca ar trebui sa existe mai mult de un Godfather", a spus americanul in India, unde a participat la evenimentul organizat de ziarul Hindustan Times, informeaza dnaindia.com.

"Oamenii de la Paramount au luat-o razna in legatura cu succesul filmului. Mi-au spus 'daca ai avea formula pentru Coca-Cola, nu ai face mai multa Coca-Cola?' Eu chiar nu am vrut sa fac al doilea film, dar m-am gandit ca ar fi interesant sa spun povestea tatalui si a fiului la aceeasi varsta", a povestit el.

Francis Ford Coppola primeste Oscarul pentru intreaga cariera

In plus, regizorul a mentionat ca filmul nu trebuia sa se numeasca "The Godfather", ci "Moartea lui Michael Corleone".

Francis Ford Coppola a recunoscut de asemenea ca acest succes i-a schimbat viata.

"Nu am intentionat niciodata sa fiu un important regizor de la Hollywood. Voiam sa fac filme mici, personale. Nu-mi pasa de filmele mari, dar The Godfather a fost un accident".

Mai mult decat atat, regizorul a tinut sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, viitorul cinematografiei se va schimba radical in urmatorii trei ani.

"Cinematografia reprezinta de fapt o fuziune intre tehnologie si arta. Daca tehnologia se schimba, arta se schimba totodata. Nu se va mai face distinctie intre cinema si televiziune. Astazi, salile de teatru sunt electronice, iar in curand, filmele vor fi transmise prin satelit. Audienta va fi stapana pe situatie; nu vor mai exista Paramount sau Metro Goldwyn Mayer, ci Netflix sau Facebook", a conchis americanul.

Francis Ford Coppola este castigatorul a sase premii Oscar, dintre care cinci pentru seria de filme "The Godfather".

Citeste si:
Cei mai bogați europarlamentari ai României. Rareș Bogdan, deputatul cu tablouri și ceasuri de 400.000 de euro
Cei mai bogați europarlamentari ai României. Rareș Bogdan, deputatul cu tablouri și ceasuri de 400.000 de euro
România este reprezentată în Parlamentul European de 33 de deputați, având un mandat de cinci ani. Salariul lunar net pentru această funcție este de aproximativ 7.000 de euro, la care se...
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Lăcomia parlamentarilor care au sufocat instanțele cu reclamații prin care își cer pensiile speciale înapoi
Instanțele civile din întreaga țară sunt sufocate de dosarele foștilor senatori și deputați ai României care au depus acțiuni pentru recuperarea pensiilor speciale, anulate în februarie...
Sursa: Ziare.com