Regizorul Francis Ford Coppola: "Nasul" a fost un accident

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 13:24
6523 citiri
Regizorul Francis Ford Coppola: "Nasul" a fost un accident
Foto: The Guardian

Francis Ford Coppola a marturisit ca succesul filmului "The Godfather" (Nasul - n.trad.) a fost de fapt un accident, in urma caruia viata lui s-a schimbat, propulsandu-l in randul celor mai importanti regizori de la Hollywood.

"Nu m-am gandit niciodata ca ar trebui sa existe mai mult de un Godfather", a spus americanul in India, unde a participat la evenimentul organizat de ziarul Hindustan Times, informeaza dnaindia.com.

"Oamenii de la Paramount au luat-o razna in legatura cu succesul filmului. Mi-au spus 'daca ai avea formula pentru Coca-Cola, nu ai face mai multa Coca-Cola?' Eu chiar nu am vrut sa fac al doilea film, dar m-am gandit ca ar fi interesant sa spun povestea tatalui si a fiului la aceeasi varsta", a povestit el.

Francis Ford Coppola primeste Oscarul pentru intreaga cariera

In plus, regizorul a mentionat ca filmul nu trebuia sa se numeasca "The Godfather", ci "Moartea lui Michael Corleone".

Francis Ford Coppola a recunoscut de asemenea ca acest succes i-a schimbat viata.

"Nu am intentionat niciodata sa fiu un important regizor de la Hollywood. Voiam sa fac filme mici, personale. Nu-mi pasa de filmele mari, dar The Godfather a fost un accident".

Mai mult decat atat, regizorul a tinut sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, viitorul cinematografiei se va schimba radical in urmatorii trei ani.

"Cinematografia reprezinta de fapt o fuziune intre tehnologie si arta. Daca tehnologia se schimba, arta se schimba totodata. Nu se va mai face distinctie intre cinema si televiziune. Astazi, salile de teatru sunt electronice, iar in curand, filmele vor fi transmise prin satelit. Audienta va fi stapana pe situatie; nu vor mai exista Paramount sau Metro Goldwyn Mayer, ci Netflix sau Facebook", a conchis americanul.

Francis Ford Coppola este castigatorul a sase premii Oscar, dintre care cinci pentru seria de filme "The Godfather".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Francis Ford Coppola India, #Francis Ford Coppola succes The Godfather, #accident succes The Godfather , #regizori