"Toata lumea din familia noastra" - noua nominalizari la Premiile Gopo

Joi, 28 Februarie 2013, ora 21:01
1208 citiri
"Toata lumea din familia noastra" - noua nominalizari la Premiile Gopo

Filmul regizorului Radu Jude, "Toata lumea din familia noastra", a primit nominalizari la noua categorii ale Premiilor Gopo, printre care pentru Cel mai bun film si Cel mai bun regizor.

Actorul Serban Pavlu a fost nominalizat de juriu la categoria Cel mai bun actor in rol principal, Gabriel Spahiu - pentru Cel mai bun actor in rol secundar, iar actritele Mihaela Sirbu si Tamara Buciuceanu-Botez au fost nominalizate la categoria Cea mai buna actrita in rol secundar.

"Toata lumea din familia noastra" are si unul dintre cele mai bune scenarii dintre cele lansate pe ecrane in 2012, Radu Jude si Corina Sabau fiind votati la categoria Cel mai bun scenariu. Filmul a intrat si in cursa pentru statueta oferita pentru Cel mai bun sunet - semnat de Simone Galavazi si Dana Bunescu - si Cele mai bune costume, realizate de Augustina Stanciu.

"Toata lumea din familia noastra" trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, dar sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant. Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu aparitia extraordinara a actorilor Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

Pelicula a fost proiectata in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, in sectiunea Forum, si a avut premiera in cinematografele din Romania in luna aprilie 2012.

"Toata lumea din familia noastra" a obtinut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d'Or si Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului International de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Romanesc la TIFF si Premiul pentru regie, plus Premiul Publicului la B-EST IFF.

In octombrie 2012, a fost proiectat la cea de-a 56-a editie a festivalului BFI Londra iar noiembrie, la cea de-a 26-a editie a AFI Fest, din Los Angeles.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor, castigatoare a numeroase premii, "Lampa cu caciula" si "Alexandra". Lungmetrajul sau de debut, "Cea mai fericita fata din lume", a castigat premiul FIPRESCI la Sofia IFF si IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower - Palic European IFF si Award Cine-Ecole - ACID Program Cannes si a fost selectionat in peste 60 de festivaluri de film.

Filmul este o productie Hi Film, in coproductie cu Circe Films (Olanda) si Abis Studio (Romania) si este sustinut de Centrul National al Cinematografiei.

Citește și:
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Managerul Spitalului Municipal Huși și un regizlor de la Teatrul Nottara, ambii consilieri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar după ce au consumat alcool. Președintele PSD Vaslui,...
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui s-a prezentat, luni, 6 februarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta a fost convocat ca martor în calitate de fost ministru al Economiei, care are în...