A murit Umberto Eco

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 02:42
14294 citiri
A murit Umberto Eco
Foto: Captura Youtube/Louisiana Channel

Scriitorul si filosoful italian Umberto Eco a murit, vineri seara, la varsta de 84 de ani.

Anuntul ca marele autor al unor opere precum "Numele trandafirului" sau "Pendulul lui Foucault" s-a stins din viata a fost facut de familia acestuia, informeaza La Republlica. Scriitorul a incetat din viata acasa, in jurul orei 22:30.

Nascut in Alexandria pe 5 ianuarie 1932, Umberto Eco a fost un semiotician, filosof si scriitor prolific. In 1988 a fondat Departamentul de Comunicare de la Universitatea din San Marino. Din 2008 a fost profesor emerit si presedinte al Scolii Superioare de Stiinte Umaniste de la Universitatea din Bologna. Din 2010 a fost membru al Accademia dei Lincei, pentru clasa de Stiinte morale, istorice si filosofice. De asemenea, de-a lungul timpului a predat si la Oxford, Harvard, Columbia si University of Indiana.

Umberto Eco: De ce am dreptul sa-mi aleg moartea?

A scris numeroase studii despre semiotica, estetica medievala, lingvistica si filosofie, precum si romane de succes. Printre acestea se numara cele mai sus mentionate, "Numele trandafirului", lansat in 1980, care a devenit rapid un bestseller international, cu milioane de exemplare vandute, traduse in mai multe limbi si "Pendulul lui Foucault", publicat in 1988.

Romanul "Numele trandafirului", distins cu Premiul Strega si Premiul pentru cea mai buna carte a anului, a fost ecranizat de Jean-Jacques Annaud in 1986, cu Sean Connery, Christian Slater si F. Murray Abraham in rolurile principale.

Umberto Eco: Revolutia sexuala si cultura ne vor face europeni

Ultima sa carte, publicata in 2015, chiar de ziua sa, a fost "Numarul zero".

Umberto Eco prezice disparitia ziarului de dimineata

Un adevarat vizionar, Eco a anticipat, printre altele, "disparitia ziarului de dimineata", insa a prezis o viata lunga cartii, in pofida culturii de consum si a noilor tehnologii. In general, Eco era pesimist in ceea ce priveste presa, libera astazi, dar "cenzurata natural de logica publicitara".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Umberto Eco murit , #scriitori