Fotografia zilei: Mesajul lui Mihai Sora, la 101 ani - Cand nedreptatea devine lege, rezistenta devine o datorie

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 12:31

   

Fotografia zilei: Mesajul lui Mihai Sora, la 101 ani - Cand nedreptatea devine lege, rezistenta devine o datorie
Filosoful Mihai Sora, care marti implineste 101 ani, a postat pe Facebook un mesaj pentru romani, izvorat din vasta sa experienta de viata. Un mesaj "cu tinta", date fiind vremurile pe care le traim.

Salutand prietenii virtuali prin formula "Buna dimineata, copii!", acesta le transmite, "de pe apele Marii Egee", un mesaj pe care sustine ca l-a primit de la "viteazul Ulise".

"Buna dimineata, copii!

Sunt pe apele Marii Egee, de unde, la prora corabiei noastre, viteazul Ulise ma roaga sa va spun:

Nu lunecati, pe timp de furtuni, intre vartejuri, zgomote, furii; nici sub farmecul neostoit al sirenelor", a scris Mihai Sora pe Facebook.Filosoful si eseistul a atasat textului si o fotografie. Pe o foaie de hartie pe care o tine in brate, se poate citi: "When injustice becomes law, resistance becomes duty" (Cand nedreptatea devine lege, rezistenta devine o datorie).

Mesajul nu este intamplator, in contextul in care, duminica, 35.000 de oameni au iesit in strada, nemultumiti de schimbarile anuntate de Putere, atat in ceea ce priveste Justitia, cat si Codul Fiscal.

"Inteleptiti-ne! Avem mare nevoie! Fiti din nou ministrul nostru!", ii raspunde cineva, dintre sutele de oameni care ii ureaza "La multi ani!".In urma cu un an, cand a implinit un secol de viata, Mihai Sora a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler.

A.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11777 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
LIBERALUL
rank 5
La Mulți Ani,domnule Mihai Șora!
Ca fost ministru al Educației și Invățămantului in timpuri ce nu prevesteau venirea unor miniștrii ca mulți ce-au trecut pe acolo,inclusiv "firoscosul" Pop,remarca:cand nedreptatea devine lege,rezistența devine o datorie,E MIȘCĂTOARE,dar pe mulți slujbași din școli,ii mișcă azi,promisiunile...Eu le dau insă un credit,pentru "libertatea" ce se practică azi in tot procesul de invățămant.in locul respectului și disciplinei impusă printr-un regulament,ce asigură pe cei care VOR TOTUȘI SĂ INVEȚE dar,se lovesc de libertățile individuale ale celor needucați!
cop4you
rank 5
La multi ani, domnule Mihai Sora!
“When injustice becomes law,resistance becomes duty!" (Thomas Jefferson)
"Wenn Unrecht zu Recht wird, wird Widerstand zur Pflicht!" (Bertolt Brecht)
"Lorsque l'injustice devient la loi, la résistance est un devoir!"
"Cand nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie!"
---Evident ca cei din alde-psd nu pot intelege---

NB: Daca vreti o alta poza a zilei: cautati pe net "Juli Briskman". Americanca a devenit celebra deoarece atunci cand coloana de masini a presului american a depasit-o, ea pe bicileta fiind, i-a aratat portocaliului degetul mijlociu!:-)
Tja, femeia a fost pentru acest gest...concediata.
Cosoai la unii presedinti;(
online
rank 5
:)
domnu' Sora, cine sa mai reziste ?

pai nedreptatea a devenit Lege , pentru ca rezistentii l-au asezat pe Corect pe tronul lui Drept !
dupa care i se inchina lui Corect si li se pare Drept ceea ce fac ! ( inchinindu-se, de fapt, in fata lui Corect , cel cu 1000 de fete!, deci in fata nedreptatii !)

:))

Dreptatea sta in Bun Simt ! Cind nedreptatea devine Lege, Bunul Simt a fost alienat!
Astfel, Dreptatea s-a diluat!, nedreptatea devenind 'noua Dreptate', adica 'Dreptatea Vremurilor' !
citi, oare, mai recunosc, azi, Dreptatea dintr-u inceput ?

Azi, in lumea mare, in numele Dreptatii, a datoriei de-a rezista in fata nedreptatii, unii tin partea unei fete, din cele 1000 pe care Corect le are, altii altei fete, altii altei fete, ..., si uite asa 'Dreptatea Vremurilor' are , si ea, tot 1000 de fete !
:)))

Domnu' Sora, nu despre 'nedreptate' e vorba azi, ci despre 'Dreptatea Vremurilor' !

Diferenta dintre 'Dreptatea Vremurilor' si 'Dreptate' e ...de 999 de fete ! ( priviti nr asta din ce pozitie doriti!)

Dreptatea sta pe Adevar, care e unic !

Astfel, zicerea dvs. se transforma astfel :

'Cind nedreptatea devine Lege, Bunul Simt a fost alienat! Astfel, Dreptatea doar cu Lumina mai poate fi cautata !'

Un razboi cumplit!, cum nu s-a mai vazut pina astazi pe pamant: razboiul impotriva Bunului Simt !

atunci cind omului i se metamorfozeaza Bunul Simt, nedreptatea va deveni ceva de bun simt pentru om !

LEGEA nu e rinduiala Omului ! Pentru ca nu de LEGE a avut nevoie Omul, la Facere, ci de Rinduiala, ori asta sta in Bunul Simt, nu in LEGE !

Legea are o singura menire, sa-l implineasca pe Corect, Corect fiind Tronul AntiAdevarului !

Domnu' Sora, rezistenta de care vorbiti nu face doua parale! , pentru ca actiunea despre care vorbiti este ceva de bun simt, nu o datorie ! cind a ajuns o datorie, a trecut in LEGE!, adica in 'barca AntiAdevarului'!
iar atunci cind actiunea e rezultata din Bun Simt, ea nu mai e actiune , ci nonactiune!, de unde rezulta ca lupta despre care vorbiti, cu adevarat, doar de catre Intelepti mai poate fi dusa!

altfel, zicerea dvs. suna bine !
Marin2134
rank 5
Dom Sora, trebuia subtitrare pentru ca rezistentii au inteles
..altceva!
"Nu lunecati, pe timp de furtuni, intre vartejuri, zgomote, furii; nici sub farmecul neostoit al sirenelor", a scris Mihai Sora pe Facebook." inseamna "Suparatilor, nu va lasati prostiti pe fata de Sirena 4%!"

Ce era asa de greu?
online
rank 5
@diana :)
pe ultimul etaj e asta :

nedreptatea NU EXISTA ! :)

Creatia e 'opera' lui Dumnezeu, care e Drept, nu nedrept ! Care e Iubire ! Care e Intelepciune!

In mod cu totul absolut, 'Creatia a fost BUNA FOARTE' ! :))

exista un Proces care infasoara toate procesele cauza-efect care se manifesta in Creatie. acesta este 'AlfasiOmega'. dincolo de acest Proces, de acest Principiu, se afla 'Alfa si Omega', de la care toate purced !
4lea
rank 5
impaiati-l cat mai e timp, ca sigur veti mai avea
nevoie de el la anul si la multi ani! Nu-l consumati in intregime!
dianatudor
rank 5
Dreptatea stă în Adevăr
Dreptatea stă in Adevăr, care este unic, pentru că este Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața".

Devine absolut necesar, ca atunci cand nedreptatea devine Lege, rezistența să devină datorie, altminteri omul pierde Darul vieții veșnice, prin lepădare de Adevăr, care este Iisus Hristos, Mantuitorul.

Primul care s-a luptat cu ingerii ce s-au răzvrătit impotriva lui Dumnezeu, căzand din Adevăr, a fost Arhanghelul Mihail, voivodul Oștirilor puterilor cerești, pe care il sărbătorim maine, 8 noiembrie.

La mulți ani, domnule Sora!
online
rank 5
Dreptatea sta in Dumnezeu, e purtata de catre
Adevar, si se implineste cind Bunul Simt se manifesta ! :)

Dreptatea, omul n-o poate cuprinde! Daca ar cuprinde-o, ar insemna ca-l poate cuprindepe Dumnezeu, ori omul nu e neam cu Dumnezeu, ci doar un Dumnezeu dupa Har ! :)

De unde afla omul despre cum arata Dreptatea ? Din Rinduiala! Cum se implineste Rinduiala lui Dumnezeu in Creatie? Prin Adevar ! Prin urmare, atunci cind vine vorba despre Dreptate, omul poate sa exprime, dar dupa puteri!, cit pricepe din Dreptatea purtata de catre Adevar, cind implineste Rinduiala. :)

Oare cit 'pricepe' omul din Rinduiala? Cel putin cita poarta Bunul Simt ! Bunul Simt este Rinduiala iplinita fara actiune! In mod nativ! Manifestindu-se cu Bun Simt, omul implineste Dreptatea! ( purtata de Rinduiala purtata de Bunul Simt ! ):)

Bunul Simt poarta cu sine Intelepciunea lui Dumnezeu !
Bunul Simt implineste Dreptatea fara sa-si doreasca asta! :)

Cind Bunul Simt se manifesta, se manifesta Armonia cu Voia lui Dumnezeu ( pusa in Rinduiala!) :)

Armonia POARTA Dreptatea, n-o naste ! De nascut, o naste Tatal!

Cind vrei sa duci 'rezistenta' in 'datorie', renunti la Armonia pe care Bunul Simt o aduce, dar, in schimb, nasti o 'procedura' care sa suplineasca Bunul Simt !

Dupa care zici: iata care e datoria noastra , sa facem asa, asa, si uite-asa!. Facind astfel, vom rezista! :)))

Dupa cum spuneam, Bunul Simt poarta cu sine intelepciunea lui Dumnezeu ! Inlocuind Bunul Simt cu o 'procedura', inlocuiesti 'Intelepciunea lui Dumnezeu' cu 'intelepciunea omului', si 'iubirea' cu 'datoria'! :)

'intelepciunea omului' e dar de la Dumnezeu ! cu toate ca e asa, cum sa renunti la intelepciunea lui Dumnezeu, purtata de Bunul Simt, inlocuind-o cu aia a omului, oricum primita in Har de la Dumnezeu si pe care o va purta sau n-o va purta 'procedura' nascuta din 'datorie' ?! :)

Razboiul impotriva Bunului Simt este TOTAL! si extrem de silentios!

Bunul Simt trebuie protejat! Dar singurul mod in care el se poate proteja este 'sa-i permiti manifestarea'! :)) Atit!

Luptele purtate de catre sfintii lui Dumnezeu, de catre arhangheli, sint lupte cumplite, dar purtate cu PACE ! :), CU PACE ! :)
PACEA e tot una cu Nonactiunea, e tot una cu 'Armonia cu Rinduiala' ! De ce oamenii isi tot inchipuie ca luptele pe care Dumnezeu le duce, prin sfinti, arhangheli, Fiu, sint ceva gen MACEL!, habar n-am ! Lupta pe care Adevarul o duce, cu PACE ! o duce ! :)

diana, Adevarul duce lupta IN PACE, cu PACE!
doar oamenii duc razboaie pentru 'pace'! :)

de la 'pace' la 'PACE' e Intelepciunea Tatalui!
pe cind pacea e doar o stare de echilibru instabil, PACEA este Echilibrul Absolut, in care se manifesta Armonia cu Voia Tatalui ( care e Rinduiala!, in Creatie!)

diana, Mihail, arhanghelul, este un Intelept ! iar arma lui este Intelepciunea!, care se arata a fi o sabie de nebiruit cind ea e purtata de catre Cuvint !
Mihail este un Intelept, nu un razboinic singeros , cum nu s-a mai vazut de singeros ! :)))
magdalenaferu
rank 5
Domnule, citatul e fals atribuit lui Jefferson
Exista o multime de citate pe net , care sunt pure inventii atribuite unor mari personalitati.
Asta este unul. Jefferson nu a scris/spus niciodata asa ceva.
Nici nu ar fi putut sa spuna asa ceva , ca liberalii sunt revolutionari , nu "rezistenti".
Conceptul de rezistenta sub opresiune - nu exista la liberali! Liberalii nu rezista , liberalii fac revolutii ,schimba regimuri si intemeiaza state.
LEHAMITE_MARE
rank 5
atat sunt in stare mintile luminate?frectie
un mesaj pe facebook,apoi sa stea ascuns la barfa?
Asa au facut toate asa zise luminate de la revolutie incoace si chiar inainte.Apoi s au vandut pe functii si alte beneficii.
Rusine tuturor care au putut sa influenteze in bine socetatea romaneasca,dar au preferat sa stea doar la barfa sau sa se vanda
programer2
rank 1
ministru invatamantului 1990 ...duhoare mare
n-a mirosit ...debilul
...media spala creiere
...
hello
rank 5
Atacati pana si o persoana de 101 ani daca zice ceva de hotii
vostri alde-psd-isti ! Ce bine va caracterizati voi postacii rosii prin comentariile voastre ... Nerusinarea si lipsa de logica sunt dominante la voi la fel ca la stapanii voastre mafiotii alde-psd-isti !
programer2
rank 1
Persoana ...opozitie-kk-fatada ...recompense-ultra
ministrul educatiei ...ciocul mic ...batista pe tambal
1990 ...studentii arhitectura ...loviti de mineri

...academician kk ...facebook ...pensie ultra
ochi albastrii ...nu stie nimeni ...:)
...
asmvax
rank 5
impotriva adevarului?
To win, you have to fight with more persuasion.
ForeverYoung
rank 5
Pe plantatia lui dragnea nu se vorbeste engleza;)
Magda lui Leana stie despre piscina, parcare, valuta, bisnita...
magdalenaferu
rank 5
Asta e spiritul lui Jefferson , spiritul liberal:
"That whenever any Form of Government becomes destructive of these ends, it is the Right of the People to alter or to ABOLISH it, and to institute new Government, laying its FOUNDATION on such principles and organizing its powers in such form, as to them shall seem most likely to effect their LIBERTY Safety and Happiness."
parerea
rank 5
LA MULTI ANI,
DOMNULE PROFESOR!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor