Nicolae Manolescu va candida pentru al treilea mandat la USR

Vineri, 15 Martie 2013, ora 20:44
2101 citiri
Nicolae Manolescu va candida pentru al treilea mandat la USR

Nicolae Manolescu, actualul presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), a confirmat vineri, ca va candida pentru un al treilea mandat de presedinte al USR, precizand ca vrea sa se asigure ca "nu se alege praful" de uniune.

Manolescu, care se afla la conducerea Uniunii Scriitorilor din anul 2005, spune ca vrea sa conduca uniunea si in perioada 2013-2017, deoarece vrea sa continue proiectele incepute.

"In primul rand vreau sa termin ce am inceput si in al doilea rand pentru ca, dupa un an - un an si jumatate absolut ingrozitor din toate punctele de vedere, restabilim in acest moment creditul si finantele uniunii. As vrea totusi sa ma asigur ca nu se alege praful. Suntem in acest moment fara nicio datorie, ne putem sustine si revistele si tot. Asta dupa un an absolut oribil", a spus Nicolae Manolescu.

El a precizat ca prioritatea sa la conducerea Uniunii Scriitorilor este "mentinerea stabilitatii". "Ceea ce inseamna implicit publicarea revistelor (pe care le detine Uniunea Scriitorilor, n.red.) si mentinerea tuturor programelor pe care le avem", a mai spus Nicolae Manolescu.

In ceea ce priveste noul Statut al USR, Nicolae Manolescu a spus ca acesta contine "modificari importante". "Toate sunt facute in spiritul unei simplificari si al unei reduceri si de numar de oameni in consiliile de conducere centrale si locale si o descentralizare completa. Totul se decide in filiale", a explicat Nicolae Manolescu.

El a confirmat informatia ca, potrivit noului Statut, se schimba si modalitatea de alegere a conducerii Uniunii Scriitorilor.

"In locul unei Conferinte Nationale, la care mandatul de reprezentare era de 1 la 5, 1 la 7, acuma teoretic participa toti membrii care vor si voteaza, fara sa mai stabilim procente si alte lucruri si bineinteles ca rezultatul va fi decis de votanti. Nu vom mai avea nevoie de cvorum. Nu e o obligatie votul. Cine vine voteaza. Pot sa vina toti si sa voteze si in filialele mai mici vor veni toti, fara indoiala. Si in ordinea numarului de voturi se aleg presedintii filialelor, comitetele si presedintele Uniunii", a spus Nicolae Manolescu.

El a mai spus ca, in conformitate cu noul Statut, Consiliul USR se va reduce la jumatate, Comitetul va ramane aproximativ la fel si va disparea un post de vicepresedinte.

Surse din Uniunea Scriitorilor au declarat, joi, ca Nicolae Manolescu, actualul presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania, si scriitorul Dan Mircea Cipariu vor candida la presedintia USR, la alegerile care vor avea loc in septembrie - octombrie 2013.

Statutul Uniunii Scriitorilor a fost modificat, pe 12 martie, si ii permite si lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, sa candideze pentru un al treilea mandat in functia de presedinte al uniunii.

Nicolae Manolescu, nascut in 1939, este membru corespondent al Academiei Romane, critic literar, editorialist, profesor universitar, eseist, istoric literar si fost politician. Ambasador al Romaniei la UNESCO, el este considerat drept unul dintre cei mai importanti critici literari contemporani. Din 1990, Manolescu este director al publicatiei Romania literara.

In prezent, USR cuprinde 2.400 de membri, care activeaza in cele 12 filiale regionale organizate in Romania si in filiala Chisinau.

Citeste si:
Cum a comentat Liviu Dragnea mesajele intime între iubita Irina și amant: ”E sub demnitatea mea de bărbat!”
Cum a comentat Liviu Dragnea mesajele intime între iubita Irina și amant: ”E sub demnitatea mea de bărbat!”
Fostul politician Liviu Dragnea (59 de ani) a avut miercuri seară o nouă intervenție în scandalul iscat de despărțirea de tânăra Irina Tănase (28 de ani), cu care a format un cuplu din...
Cîțu se plânge că deputații și senatorii tremură de frig în parlament: "Încercaţi să vorbiţi cu primarul Bucureştiului"
Cîțu se plânge că deputații și senatorii tremură de frig în parlament: "Încercaţi să vorbiţi cu primarul Bucureştiului"
Preşedintele PNL și al Senatului, Florin Cîţu, a declarat joi, 9 decembrie, după ce a fost întrebat de ce este foarte frig în parlament, că situaţia este generată de problema furnizării...