Pascal Bruckner: Nu este important sa stii multe despre Romania, ci sa-ti placa

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 10:45
3404 citiri
Pascal Bruckner: Nu este important sa stii multe despre Romania, ci sa-ti placa
Foto: Arhiva

Scriitorul Pascal Bruckner, supranumit "filosoful actualitatii", sustine ca pentru femei este mai greu sa aiba relatii pasagere si explica de ce institutia casatoriei a devenit invechita si inutila.

"Cand un barbat schimba multe femei este privit drept un exemplu al succesului. In schimb, femeile in aceeasi situatie sunt privite ca avand o atitudine nepotrivita, unii le catalogheaza drept prostituate sau ca nefiind stabile din punct de vedere psihologic", a declarat eseistul francez intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Scriitorul, care isi lanseaza, miercuri, la Libraria Carturesti Verona, incepand cu ora 18.00, cel mai recent volum al sau, "Paradoxul iubirii", precizeaza ca, in marile orase, unei femei ii este mai usor sa aiba o aventura. "Anonimatul este magia oraselor mari", subliniaza Bruckner.

Pe de alta parte, sustine eseistul, "casatoria este acum bazata pe iubire si devine tot mai fragila. Cand dragostea dispare, oamenii se despart, iar asa se explica criza mariajelor din Europa si Statele Unite. Cifrele sunt cam la fel peste tot: aproximativ 50% dintre casnicii se sfarsesc printr-un divort".

Pe de alta parte, Pascal Bruckner vorbeste despre "un paradox amuzant": tot mai multe cupluri heterosexuale divorteaza, insa cuplurile homosexuale se zbat mai mult ca oricand pentru dreptul de a se casatori.

A saptea oara in Romania

Intrebat ce lucruri cunoaste despre Romania, scriitorul a precizat ca este a saptea oara cand vine in tara noastra.

"Este a saptea oara cand vin aici. (...) Nu este important sa stii multe lucruri despre Romania, ci sa-ti placa si sa vrei sa vii din nou aici", a declarat scriitorul, pentru Antena 3.

"Paradoxul iubirii", ultima sa carte pe care o descrie ca fiind " o istorie a pasiunii si a autodistrugerii" va fi ultimul volum dedicat iubirii, marturiseste "filosoful actualitatii".

"In ceea ce ma priveste, nu planuiesc sa mai scriu carti despre dragoste. Cred ca cea de fata ("Paradoxul iubirii" - n.red.) este ultima. Sunt de parere ca am acoperit tot ce aveam de spus despre acest subiect, asa ca voi incerca sa-mi improspatez abordarile", a adaugat eseistul.

In final, el admite totusi ca a "intrat intr-o perioada de libertate sexuala, insa esenta dragostei nu s-a schimbat cu adevarat fata de secolele trecute."

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Pascal Bruckner Romania, #Pascal Bruckner aventura femei, #Pascal Bruckner lansare carte, #Pascal Bruckner paradoxul iubirii , #scriitori