Paulo Coelho a sters draftul cartii pe care o scria impreuna cu Kobe Bryant: Nu avea niciun sens sa public fara el

Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 17:50
5638 citiri
Paulo Coelho a sters draftul cartii pe care o scria impreuna cu Kobe Bryant: Nu avea niciun sens sa public fara el
Foto: Facebook / Paulo Coelho

Kobe Bryant si scriitorul brazilian Paulo Coelho au lucrat impreuna la o carte pentru copii, insa autorul "Alchimistului" a spus ca a sters draftul dupa moartea lui Bryant, duminica, la varsta de 41 de ani, potrivit The Hollywood Reporter.

Romancierul in varsta de 72 de ani a declarat luni pentru Associated Press ca cei doi au inceput discutiile despre proiect in 2016, cand Bryant s-a retras dupa o cariera stralucita de 20 de ani in NBA. Ei au inceput sa scrie cartea cu cateva luni in urma.

La cateva ore de cand a aflat de moartea lui Bryant, Coelho a anuntat ca prefera sa stearga schitele decat sa termine cartea fara campionul NBA.

"Am sters draftul pentru ca nu avea niciun sens sa public fara el", a spus Coelho la telefon. "Nu ar adauga nimic relevant pentru el sau pentru familia lui. Asta nu ma va impiedica sa scriu intr-o zi despre lucrurile pe care le-am invatat de la Kobe si ce persoana extraordinara a fost", a precizat Coelho. "Dar cartea pentru copii nu mai avea sens".

Decizia lui Coelho i-a dezamagit pe multi fani ai lui Bryant, care au scris multe mesaje pe retelele de socializare in care cereau ca draftul sa nu fie sters.

Bryant a fost fan al lui Coelho si considera "Alchimistul" cartea sa favorita. O recomanda tuturor, de la fosti colegi, precum Kyrie Irving, la Rob Pelinka, fostul sau agent, care acum este managerul general al Los Angeles Lakers.

Pelinka a citit un fragment din carte inaintea unei conferinte de presa in iulie 2018, la scurt timp dupa ce Lakers a semnat cu LeBron James, care a fost fotografiat citind "Alchimistul".

Coelho, ale carui carti au fost vandute in zeci de milioane de exemplare, a afirmat ca ideea colaborarii cu Bryant, premiat cu Oscar in 2018 la categoria "cel mai bun scurtmetraj animat", pentru "Dear Basketball", a fost sa inspire copiii neprivilegiati sa depaseasca adversitatea prin sport.

"Kobe era mereu foarte preocupat sa scrie o carte care sa fie un exemplu pozitiv pentru copii, in special pentru cei proveniti din medii defavorizate", a declarat Coelho.

Gianna, fiica lui Bryant in varsta de 13 ani, a murit si ea in urma prabusirii elicopterului, alaturi de alte sapte persoane. Bryant mai are trei fete.

Proiectul cartii a fost o intamplare. Dupa o perioada in care nu au vorbit mai multe luni, Bryant i-a trimis un mesaj scris gresit lui Coelho in august, spunandu-i: "Let's right (dreapta, n.r) that book together". Apoi s-a corectat: "write" (a scrie).

"De acolo a pornit. Putin cate putin am continuat", a spus Coelho. El nu a dezvaluit cate pagini au fost scrise sau daca volumul avea un titlu deja.

Granity Studios a lui Bryant a publicat romane pentru tineri si adolescenti. De asemenea, a publicat si autobiografia jucatorului de baschet, "The Mamba Mentality: How I Play", lansata in 2018.

"L-am vazut de prea multe ori si mi-am dat seama ca nu se gandea numai la sport, la el nu era vorba numai de competitie,", a spus Coelho. "Moartea sa tragica a aratat deja cat de important era pentru lume, nu doar pentru Statele Unite. Vom discuta mostenirea sa multi ani, mai presus de sport".

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Coelho sters draft carte Kobe Bryant, #carti copii Kobe Bryant, #Kobe Bryant murit , #scriitori