21 de piese medievale relevante pentru istoria Transilvaniei vor fi restaurate si reintroduse in circuitul cercetarii

Sambata, 01 August 2020, ora 06:44

   

21 de piese medievale relevante pentru istoria Transilvaniei vor fi restaurate si reintroduse in circuitul cercetarii
Un numar de 21 de piese medievale relevante pentru istoria Clujului si a Transilvaniei vor fi restaurate, descrise si reintroduse in circuitul cercetarii stiintifice nationale si internationale.

Cele 21 de piese apartin Bibliotecii Filialei Cluj-Napoca a Academiei Romane si fac parte dintr-un lot de 169 de volume si 10 fragmente de manuscrise medievale inventariate in anul 2018, la initiativa conf. dr. Adrian Papahagi de la Facultatea de Litere a Universitatii "Babes-Bolyai".

"Operatiunile se vor desfasura in cadrul proiectului "FRAGMED - Un puzzle transilvan": reconstituind cultura medievala din fragmente de codice", finantat prin granturile SEE 2014 - 2021 in cadrul Programului RO-CULTURA, implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului", se arata intr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Academiei Romane.

Biblioteca Filialei Cluj a Academiei Romane este unul dintre principalii depozitari ai memoriei Clujului medieval. Aici se conserva o mare parte din patrimoniul care a apartinut bibliotecilor institutiilor ecleziastice ale orasului medieval: parohia catolica Sf. Mihail, abatia benedictina din Cluj-Manastur, conventurile franciscan si dominican, trecute toate in patrimoniu iezuit sau unitarian, in sec. al XVI-lea.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2497 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor