Recomandarile lui Raed Arafat pentru colindatori: "Urarile adresate trebuie facute doar afara"

Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 10:31
3174 citiri
Recomandarile lui Raed Arafat pentru colindatori: "Urarile adresate trebuie facute doar afara"
Grup de colindatori/FOTO: Avantaje.ro

Multi romani asteapta cu nerabdare Craciunul si Revelionul, mai ales pentru cei care au bunici la tara. Planurile le sunt date un pic peste cap de conditiile anti-pandemie impuse de autoritati.

Autoritatile transmit ca respectarea masurilor de protectie este esentiala, mai ales acum, deoarece riscul de infectare este foarte mare, iar efectele imbolnavirilor de COVID-19 pot fi dramatice.

"Sarbatorirea acestei zi care este destul de importanta, pentru fiecare crestin. Sarbatorirea Craciunului va avea loc, depinde insa cum se va desfasura. Daca sarbatoreste in familie in randul celor cu care esti in contact permanent, stai cu ei in casa este ok. Daca inseamna sa aduci bunicii de la tara sau sa te duci tu acolo si sa fie o intalnire mai larga, intre persoane care de regula nu stau impreuna si unde este un risc de infectare, atunci riscam sa transmitem infectia de la persoane asimptomatice, catre persoane vulnerabile, care participa la aceste intalniri", este recomandarea pe care seful DSU, Raed Arafat, a facut-o catre populatie, in direct la Medika TV.

"Urarile trebuie facute doar afara"

De asemenea, seful DSU spune ca obiceiul colindatului ar trebui sa se desfasoare in conditii de pandemie. Urarile adresate trebuie facute doar afara, iar colindatorii ar trebui sa poarte masca de protectie si sa pastreze distanta fizica.

"Daca prin colindat intelegem ca cineva canta afara este in regula, dar daca colindatul inseamna sa intri intr-o incapere sa discuti, sa bei un pahar de ceva, dupa care sa pleci la urmatoarea casa, la urmatorii prieteni si sa faci asta toata ziua este un risc mare ca tu sa te infectezi sau tu sa-i infectezi pe ceilalti", a mai spus Arafat.

Motivul colindatului nu este trecut pe declaratia pe propire raspundere

In zonele aflate deja in carantina, obiceiul colindatului ar putea sa-i puna in dificultate atat pe colindatori, deoarece pe declaratiile pe proprie raspundere nu este trecut ca necesitate de a parasi locuinta colindatul.

"In zonele carantinate este posibil sa fie limitari serioase in privinta colindatului. Pentru ca acolo nu scrie motivul colindatului pe acea declaratie. In zonele unde miscarea este libera exista totusi riscuri", a mai spus seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Reguli pentru colindatori: Sunt interzise grupurile mai mari de sase persoane si deplasare dupa ora 23.00. Purtarea mastii este obligatorie

De ce nu se testeaza romanii de sarbatori. Specialist: "Oamenii vor sa mearga in vizite si la cumparaturi"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Raed Arafat, #grup de colindatori, #reguli pentru colindatori , #stiri cultura