Ziare.com

Conducere noua la Academia Romana: Cine sunt noii vicepresedinti

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 18:21

   

Conducere noua la Academia Romana: Cine sunt noii vicepresedinti
Istoricul Dinu C. Giurescu, filosoful Alexandru Surdu, inginerul agrochimist Cristian Hera si inginerul chimist Bogdan Simionescu au fost alesi, joi, vicepresedinti ai Academiei Romane, pentru un mandat de patru ani, a declarat Ion Paun Otiman.

De asemenea, potrivit sursei citate, Victor Voicu a fost ales in functia de secretar general al Academiei Romane.

Istoricul Dinu C. Giurescu, istoricul de arta Razvan Theodorescu, filosoful Alexandru Surdu, inginerul agrochimist Cristian Hera, istoricul Alexandru Vulpe, inginerul chimist Bogdan Simionescu si inginerul Dan Tufis au candidat, joi, pentru cele patru functii de vicepresedinte al forului cultural si stiintific.

Totodata, pentru postul de secretar general al institutiei s-au inscris fizicianul Emil Burzo, inginerul Dan Tufis si Victor Voicu. Medicul farmacolog Victor Voicu a candidat si la functia de presedinte al Academiei Romane, la alegerile care au avut loc pe 8 aprilie.

Joi a avut loc o Adunare Generala la Academia Romana pentru alegerea celor patru vicepresedinti si a secretarului general - membrii Biroului de prezidiu al institutiei -, dupa ce, pe 8 aprilie, a fost ales in functia de presedinte al forului cultural si stiintific inginerul electronist si doctor inginer Ionel Valentin Vlad.

Anterior, vicepresedintii Academiei Romane au fost Ionel Valentin Vlad, Dan Berindei, Cristian Hera si Marius Sala, in timp ce Ion Paun Otiman a fost secretar general al forului.

Istoricul Dinu C. Giurescu s-a nascut pe 15 februarie 1927. Dinu C. Giurescu este si politician roman, este membru titular, din 2001, al Academiei Romane, deputat in Parlamentul Romaniei si vicepresedinte al Partidului Conservator.

Academician Alexandru Surdu este filosof, doctor in filosofie si presedinte al Sectiei de Filosofie, Teologie, Psihologie si Pedagogie a Academiei Romane. De asemenea, acesta este director al Institutului de Filosofie si Psihologie "Constantin Radulescu-Motru" al Academiei Romane si membru titular al Academiei Romane din 1993.

Cristian Hera, care a detinut si anterior functia de vicepresedinte al Academiei Romane, este inginer agrochimist si doctor in agronomie si doctor docent in stiinte. Acesta este presedinte al Sectiei de Stiinte Agricole si Silvice a Academiei Romane si membru titular al Academiei Romane din 2004.

Bogdan Simionescu este inginer chimist, membru titular, din 2009, al Academiei Romane si presedinte al Filialei Iasi a Academiei Romane (din 1 august 2012).

Victor A. Voicu este medic si farmacolog, membru titular al Academiei Romane din 2001. A fost secretar general al Academiei din 2002 in 2006. In prezent, el este presedinte al Sectiei de Stiinte Medicale din Academia Romana.

Potrivit Statutului Academiei Romane, presedintele Academiei, vicepresedintii si secretarul general sunt alesi de Adunarea Generala, pentru un mandat de patru ani, putand fi realesi o singura data. Alegerea se face in conditiile cvorumului, cu obtinerea a cel putin doua treimi din numarul voturilor membrilor prezenti. In al doilea tur de scrutin se decide, in conditiile cvorumului, cu majoritate simpla. Procedura de alegere se stabileste prin regulament. Alegerea presedintelui Academiei Romane are loc in prima decada din luna aprilie, dupa 4 aprilie, Ziua Nationala a Academiei Romane.

Adunarea Generala este organul suprem de conducere al Academiei Romane. Ea constituie un corp unic si este formata din membrii titulari, membrii corespondenti si membrii de onoare ai Academiei Romane. Academia Romana este cel mai inalt for stiintific si cultural al Romaniei, care reuneste personalitati marcante din tara si din strainatate, din toate domeniile stiintei, artei si literaturii. Potrivit site-ului institutiei, prin lege si statut, Academia Romana poate avea un numar maxim de 181 de membri titulari si corespondenti si 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din tara. Numarul membrilor titulari nu poate depasi numarul membrilor corespondenti pe ansamblul Academiei Romane.

In prezent, Academia are 77 de membri titulari, 80 de membri corespondenti (total 157), 86 de membri de onoare din strainatate si 31 de membri de onoare din tara (total 117), potrivit site-ului institutiei.

Citeste mai multe despre vicepresedinti Academia Romana
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 6134 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Academia Romana,devine dupa modelul sovietic,o academie tehnica!

Luand modelul francez(Institut de France)o adevarata academie trebuie orientata spre personalitati din domeniul literelor,evolutiei limbii nationale si propagarii ei,etnografiei,istoriei,artelor frumoase,inclusiv studiilor juridice si problemelor socio-politice ale tarii!
Cum ,de la venirea la putere a subeducatilor PSD,totul se politizeaza in defavoarea profesionalismului,si Academia Romana se demonetizeaza
in pas cu decaderea invatamentului superior roman!Ma intreb,mai au mult de demolat in Romania oligofrenii PSD-PC?Teo

 

traiasca si'nfloreasca viitoarea savanta de renume mondial ...

...felcereasa enjeniara specialista in chimia materialului de constructie natural chirpiciul national, fosta colaboratoare apropiata a precedentei savante de renume mondial felcereasa enjeniara academiciana nationala leantza lu' pingelica sfarsita plumbuita intr-o zi geroasa de iarna la zidul unei cazarmi targovistene. este mai mult ca sigur ca cetatenca caterinca pesederasta cap de lista abramburica va fi aleasa c'academicianca care sa duca mai departe pan' la palavramentu' ieuropian mesaju' savantului tipic mioritian contemporan. cu chirpiciul se va rica iedificiul shtitzei, tekknicii, literaturii si filozofiei natzionale multilateral dezvoltate din glod si paie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor