Ziare.com

Gheorghe Falca, acuzat de filarmonistii aradeni ca vrea sa le desfiinteze corul

Luni, 19 Iulie 2010, ora 14:01

   

Gheorghe Falca, acuzat de filarmonistii aradeni ca vrea sa le desfiinteze corul
In urma zvonurilor conform carora Gheorghe Falca doreste sa "masacreze" Corul Academic din Arad, filarmonistii i-au adresat primarului o scrisoare deschisa.

Membrii Filarmonicii de Stat Arad il roaga pe primarul Falca sa nu-si lege numele de "masacrarea" acestei institutii si prezinta cateva alternative prin care se pot taia din costuri cat si realizarile corului de-a lungul timpului, potrivit Adevarul.ro.

Filarmonistii s-au declarat "surprinsi" de intentiile autoritatilor locale de a desfiinta Corul Academic, o institutie prestigioasa a orasului Arad. Filarmonica din Arad a castigat numeroase premii cu renume international si nici chiar regimul comunist nu a reusit sa o ingenuncheze.

Pe de alta parte, membrii corului subliniaza faptul ca salariile lor sunt deja foarte mici, intre 400 si 1.000 de lei, dar ca ar fi oricum pregatiti sa mai suporte taieri si restructurari.

In final, membrii fiarmonicii fac apel la primar sa nu ii amageasca "cu trecerea corului pe fundatie, lucru care, dupa cum bine stiti, echivaleaza cu desfiintarea sa".

Fragmente din continutul scrisorii:

"Stimate domnule Primar,

Surprinsi de intentiile autoritatilor locale cu privire la desfiintarea Corului Academic al Filarmonicii de Stat Arad si totodata fiind ferm convinsi de necesitatea existentei in continuare a acestei prestigioase formatii in cadrul filarmonicii, ne adresam dumneavoastra cu convingerea ca zvonurile legate de acest subiect nu pot sa aiba un suport real.

(...) Va rugam domnule Primar sa nu ne amagiti cu trecerea corului pe fundatie, lucru care, dupa cum bine stiti, echivaleaza cu desfiintarea sa si sa nu va legati numele de masacrarea unei institutii de cultura, blazon al Municipiului Arad.

Ar fi absurd ca in aceste conditii, in care calitatea corului creste de la an la an, iar proiectele artistice au capatat notorietate internationala, sa oprim in mod subit activitatea acestui ansamblu profesionist".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1145 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

deja e desfintat,..

in sala corului am inteles ca au mutat casa de casatorii ,..ca prea mirosea a palinca la primarie pe coridoare ,...si "motucasului" ii era greata,...(mutucasi=mot mic,copil de mot)

 

pai nu mai voia sa plateasca incalzirea pentru sala

ca era cvasigoala la fiecare concert al guristilor.
Apropo tu de cate ori ai fost la filarmonica, ca sa nu falimenteze nu ca sa te mai cultivicu vre-un parastas coral ?

da mai faQ..

asa sofer cum sint dar odata la 2-3 luni merg la cite un concert de orchestra sau corala,..dar eu am reducere la intrare,pe cind tu "pui de mot" (motucas)cred ca nu sti sa faci difrenta dintre o tuba sau trombon.

FAQ: cu tuba

poti sa trombonesti ?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor