Japonia aloca 1,7 milioane euro Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Vineri, 18 Martie 2011, ora 18:55
1926 citiri
Japonia aloca 1,7 milioane euro Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Japonia va continua sa aiba o contributie importanta in sustinerea Festivalului International de Teatrul de la Sibiu (FITS), eveniment la care va participa cu cinci companii de teatru, si pentru care a alocat aproximativ 1,7 milioane euro, a declarat, vineri, directorul FITS, Constantin Chiriac.

"Poporul japonez este unul extraordinar. In ciuda dezastrului prin care trece tara, toate companiile care au confirmat participarea la Festivalul International de Teatru de la Sibiu vor veni. Daca este nevoie vor manca timp de o luna cate o lingura de orez pe zi, dar vor fi aici", a declarat Constantin Chiriac.

Acesta a adaugat ca nici sustinerea financiara din partea Japoniei, de care s-a bucurat festivalul anul trecut, nu va fi diminuata. "Din fericire, la ei totul este foarte bine stabilit si pus la punct. Totul este gandit pe 4-5 ani, iar finantarea este deja asigurata", a spus Chiriac. In 2010, EU-Japan Fest Commitett, corespondentul japonez al Ministerului Culturii din Romania, dar care nu primeste finantare de la Guvernul nipon, a alocat 1,7 milioane euro. "In acest an, suma va fi asemanatoare", a dezvaluit Chiriac.

Festivalul International de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival anual de artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din lume, propune un program care aduce la Sibiu participanti din 70 de tari si prezinta 350 de evenimente ce se desfasoara in 66 de spatii de joc, asteptand zilnic 35.000 de spectatori. Evenimentul va avea loc in perioada 27 mai - 5 iunie 2011.

La Sibiu se va juca teatru neintrerupt timp de 25 ore, de Ziua Mondiala a Teatrului.

Ziua Mondiala a Teatrului, va fi marcata, la Sibiu, printr-un eveniment in premiera in Romania, in perioada 26 martie, ora 19,00 si 27 martie ora 21,00 urmand sa se joace pieste de teatru fara oprire, peste 25 de ore.

Evenimentul se desfasoara sub sloganul "RESPIRA. TEATRU.", se afla la prima editie si doreste sa fie un maraton teatral. "Vom incepe in 26 seara, la ora 19,00, cu un recital extraordinar Horatiu Malaele, dupa care, neintrerupt pana in 27 martie la ora 21,00 vom avea momente artistice in permanenta, in mai multe locatii din Sibiu. Se vor juca spectacole de calitate, premiate la festivalurile de gen", a declarat coordonatorul proiectului, Bogdan Saratean.

In total, peste 50 de artisti vor lua parte la acest eveniment, reprezentatii urmand sa aiba loc inclusiv in doua pub-uri din oras. "Programul va fi facut in asa fel, incat sibianul indragostit de teatru, cel care e dispus sa nu doarma o noapte, si sa "Respire. Teatru", alaturi de organizatorii evenimentului, sa poata vedea toate spectacolele", spun organizatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Sibiu, #festival teatru Sibiu, #japonia finantare festival sibiu , #stiri cultura