Ziare.com

150 de lucrari originale ale lui Salvador Dali, expuse la Muzeul Judetean din Buzau

Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 05:10

   

150 de lucrari originale ale lui Salvador Dali, expuse la Muzeul Judetean din Buzau
Un numar de 150 de lucrari originale semnate de Salvador Dali sunt expuse la Muzeul Judetean Buzau pana in 22 februarie 2021. Expozitia include lucrari de litografie, ceramica, lucrari in bronz, argint si aur.

Lucrarile fac parte din colectii private din Franta - Colectia Kesauri.

"Scopul expozitiei este acela de a ajuta publicul sa inteleaga modul in care Salvador Dali isi materializeaza viziunea, redata prin limbajul artistic special, sub forma imaginilor, care deseori au aspect intangibil, dar sunt simtite in mod clar de catre privitor. Dincolo de ceea ce ochiul vede, intotdeauna exista cevan ascuns, dar mult mai important decat simpla imagine vizualizata", se arata in mesajul prezentat de organizatori.

"Nu credeam sa apuc sa vad expuse la Buzau opere ale marelui Salvador Dali. Trebuie sa aduc multumiri sincere la tot colectivul Muzeului Judetean si, asa cum spunea domnul director, omenirea intreaga nu trece prin momente faste, dar uite ca acolo unde se vrea, se poate. Bogatia spirituala este mult mai de pret si cred ca arta in general ne face sa fim mai buni si acum avem posibilitatea, la noi acasa, sa avem si noi astfel de evenimente. Vreau sa multumesc celor care au facut posibil acest lucru si as face apel sa se popularizeze aceasta expozitie pentru ca ar fi mare pacat ca buzoienii si nu numai sa rateze acest eveniment unic", a spus presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, prezent la vernisajul expozitiei.

In prezent, Dali este cel mai proeminent reprezentant al suprarealismului in arta. Metoda critic-paranoica devine modalitatea sa de gandire si de auto-realizare in arta

Expozitia "Unexpected Dali", care va ramane deschisa in perioada 22 septembrie - 22 februarie, este impartita in sapte sectiuni tematice si prezinta diferite lucrari originale ale lui Salvador Dali, cum ar fi tapiserii, serigrafie pe matase, litografii, carti postale concepute de maestru sau chiar lucrari originale ca Mozaicul circular pe care l-a creat special pentru Editia Springbok din New York. De asemenea, sunt prezentate portofolii si serii ale lucrarilor originale ale lui Salvador Dali: "Batranul si marea", "Omagiu lui Meissonier", "Calendarul de perete 1956 pentru Hans E. Bahr", "Calendarul de perete pentru 1965 pentru Manifattura Ceramica Pozzi".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre lucrari original expozitie muzeu salvador dali
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor