Organizarea Centenarului Marii Uniri, data in sarcina ministrului Culturii

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 00:44
4218 citiri
Organizarea Centenarului Marii Uniri, data in sarcina ministrului Culturii
Foto: gov.ro

Potrivit unui comunicat al Executivului, Ministerul Culturii va prelua activitatile si structurile Departamentului Centenar.

"Departamentul Centenar, structura fara personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului si in subordinea prim-ministrului, se va desfiinta, iar MCIN va prelua numarul de posturi si personalul Departamentului. Personalul isi va pastra drepturile salariale avute la data intrarii in vigoare a acestei ordonante.

Incadrarea personalului se va realiza cu respectarea procedurii si regimului juridic aplicabil fiecarei categorii de personal din cadrul MCIN, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei. De asemenea, MCIN va prelua de la Secretariatul General al Guvernului prevederile bugetare pe anul 2017, executia bugetara pana la data preluarii, precum si patrimoniul aferent Departamentului Centenar", precizeaza sursa citata.

In comunicat se spune ca schimbarea are in vedere capacitatea institutionala a MCIN, rolul si atributiile acestuia pentru buna desfasurare a actiunilor si manifestarilor prilejuite de aniversarea, in anul 2018, a Centenarului Marii Uniri (1918-2018), precizeaza sursa citata.

"In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, MCIN va prezenta un proiect de hotarare de guvern pentru reglementarea masurilor privind organizarea si functionarea acestui minister conform acestor prevederi", potrivit aceleiasi surse.

Totodata, se arata in comunicat, pentru realizarea unei bune coordonari la nivel national a pregatirii, organizarii si desfasurarii manifestarilor, actiunilor si proiectelor se va constitui comitetul interministerial pentru Centenar.

"Comitetul va fi condus de prim-ministru, in calitate de presedinte, si de ministrul Culturii, in calitate de vicepresedinte, si va avea in componenta cate un reprezentant al Secretariatului General al Guvernului, al Ministerului Finantelor Publice, al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, al Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Externe si al Institutului Cultural Roman.

Comitetul interministerial va stabili, pe baza propunerilor centralizate si evaluate de MCIN, manifestarile, actiunile si proiectele de aniversare a Centenarului si le va monitoriza si va lua masuri privind implementarea lor. De asemenea, va stabili, tot la propunerea MCIN, calendarul activitatilor ce decurg ca obligatii legale ale autoritatilor si institutiilor publice cu privire la aniversarea Centenarului", mai precizeaza sursa citata.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#organizare centenar unire minister cultura , #stiri cultura