Patapievici: Romania e capabila sa ofere calitate artistica

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 20:54

   

Patapievici: Romania e capabila sa ofere calitate artistica
Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Horia-Roman Patapievici, viitor presedinte al European Union National Institutes for Culture (EUNIC), considera ca preluarea de catre Romania a presedintiei acestei organizatii reprezinta o confirmare a prezentei semnificative a tarii noastre, prin cultura, in strainatate.

"Vrem sa dovedim ca Romania, la fel ca oricare alta tara europeana, este capabila sa ofere management, calitate artistica si consistenta culturala", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Horia-Roman Patapievici.

Romania va prelua joi, pentru o perioada de un an, prin presedintele ICR, Horia-Roman Patapievici, presedintia retelei institutelor culturale nationale din Europa (EUNIC), evenimentul urmand sa aiba loc in cadrul intalnirii conducatorilor institutelor din reteaua EUNIC, desfasurata, joi si vineri, la sediul ICR.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ICR, preluarea presedintiei EUNIC urmeaza alegerii lui Horia-Roman Patapievici in functia de vicepresedinte al organizatiei, la reuniunea EUNIC din 2008 de la Berlin.

La intalnirea de la Bucuresti vor participa, printre altii, Delphine Borione, director la Departamentul de Politici Culturale, Ministerul Afacerilor Externe (Franta), Judit Hajba - director international al Balassi Institute (Ungaria), Hans Georg-Knopp, secretar general al Goethe Institut (Germania), Martin Davidson - director general al British Council (Marea Britanie), Finn Andersen - secretar general al Institutului Cultural Danez.Constituita la Praga in 2006, la initiativa British Council, reteaua institutelor culturale nationale din Europa (EUNIC) reuneste in prezent 29 de organizatii culturale de nivel national din 26 de tari europene, printre care institutii de mare prestigiu, precum British Council, Institut Francais, Goethe Institut, Instituto Cervantes, Instituto Camoes, Institutele Italiene de Cultura.

In 2007, presedinte EUNIC a fost ambasadorul Emil Brix (Austria, Ministerul de Externe), in 2008 functia a fost asumata de Hans-Georg Knopp (Germania, Goethe-Institut), iar in 2009 i-a revenit lui Finn Andersen (Danemarca, Danske Kulturinstitut).

Romania, prin Institutul Cultural Roman, a aderat la aceasta retea in iunie 2007, iar in primavara lui 2008 a avut loc sedinta de constituire a retelei locale EUNIC Romania.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1657 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ovidius37
rank 5
Romania este capabila sa ii ofere dl Patapievici si un sut in fund !
Asa de amorul artei !
Utilizator sters
Sa facem expozitie
Asa e domnu Patapievici. Gasim cativa baieti cu scule sculate ca lumea si facem o expozitie de moare lumea. Am si eu cateva poze reusite, daca imi dati o adresa de mail va prezint realizarile artistice.
bulineli
rank 5
Romania este onorata,
sa-l aiba pe domnul H. R. Patapievici ca cetatean.Ieri la sediul operei din Viena domnul I. Holender a sustinut ultima sa conferinta de presa cu participare internationala ,a fost cel mai longeviv director din istoria acestei institutii,nouasprezece ani.Se pare ca a incheiat un contract de parteneriat cu opera Budapestana,iar cei New York sint si ei in tratative,un om asadar rivnit pentru calitatea sa.Ma gindeam la analfabetii cu diplome universitare din romania cum isi trateaza valorile lor,deplorabil !Cunosc multi oameni care au doar profesionala dar care stiu si citesc mai mult ca unul care are faculta .
Anuca
rank 2
Si eu sunt onorata sa-l avem cetatean, nu "ca cetatean"! Ioan Holender nu mai apartine Romaniei de mult...
Da-mi voie sa ma cam indoiesc de ceea ce spui...cu Scoala profesionala! Eu nu prea am cunoscut asa ceva....dar ma rog, este parerea ta sau te stii pe tine! Este adevarat ca in ultimul timp se iau mai usor diplomele dupa modelul occidental, dar chiar nici asa nu se arunca toata lumea la ele.....Eu stiu cum stau lucrurile si la noi si la Viena cu invatamantul si probabil stii si tu....
bulineli
rank 5
doamna Anuca,
fiind colectionar(nu are importanta ce anume),am ocazia sa ma intilnesc si sa intretin relatii cu multa lume,de aceea imi sustin afirmatiile facute.In schimb daca va uitati mmai bine la indivizii care au terminat o facultate,veti observa ca sint majoritatea marginiti si intepeniti in realitatea imediata.Nu este vorba deloc de cum se acorda diplomele de absolvire ci de slaba pregatire a profesorilor.Pe o nepoata de-a mea o intreb la inceperea facultatii din Cluj ,ce impresie are si imi raspunde:par foarte stiuti ! .La terminarea facultatii la aceeasi intrebare imi raspunde ca profesorii au ramas "tot aia".Astazi nepoata mea lucreaza la un institut de cercetare,afara.Nu imi place sa dau multe detalii,si stau prost cu timpul,insa la rautacioasa dumneavoastra remarca am tinut sa aduc citeva precizari.
tr2006
rank 5
...management, calitate artistica si consistenta culturala...
Pe ce te bazezi?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor