Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Peste 1.600 de persoane la deschiderea Festivalului de Film Transilvania

Sambata, 29 Mai 2010, ora 10:47
833 citiri
Peste 1.600 de persoane la deschiderea Festivalului de Film Transilvania
Foto: tiff.ro

Cea de-a noua editie a Festivalului International de Film Transilvania a inceput vineri seara cu o proiectia in aer liber a comediei Soul Kitchen, in regia lui Fatih Akin, eveniment la care au participat circa 1.600 de persoane.

Pe langa cele 1.400 de scaune puse la dispozitie de organizatori in spatiul delimitat din fata ecranului amplasat in Piata Unirii, peste 200 de persoane s-au adunat in jurul zonei ingradite pentru a participa la eveniment.

Inainte de a incepe proiectia filmului, organizatorii au pregatit o avanpremiera a evenimentului special care va avea loc duminica la Castelul Banffy, unde chitaristul american Gary Lucas va acompania live pelicula lui George Melford - Dracula, regizata in 1931.

De asemenea, au fost omagiati, prin scurte filmulete de prezentare, actorul Jean Constantin, care a decedat de curand, si criticul Ron Holloway, care a decedat in 2009 si a fost printre primii cei mai infocati sustinatori ai festivalului de film clujean.

Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, a afirmat ca motivul pentru care a ales Soul Kitchen - care a castigat la Festivalul de la Venetia Premiul Special al Juriului - pentru ca este "cea mai potrivita declaratie de dragoste pentru toti cei care pun cu adevarat suflet in ceea ce fac", iar aici include si echipa festivalului si pe spectatori.

In ultima parte a discursului sau, directorul festivalului, Tudor Giurgiu, a tinut sa atraga atentia autoritatilor locale si firmelor clujene ca trebuie sa se alature proiectului TIFF pe termen lung, pentru ca festivalul poate fi unul din pilonii de baza, alaturi de Teatrul Maghiar din Cluj, care ar duce la numirea Clujului drept Capitala Culturala Europeana. Totodata, Giurgiu a spus ca in 10 ani TIFF-ul ar trebui sa fie unul din cele mai importante si respectate festivaluri de film din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#tiff deschidere, #festivalul international de film transilvania , #stiri cultura