Ziare.com

Primul centru public de educatie privind Holocaustul, deschis in Romania

Marti, 13 Mai 2014, ora 19:57

   

Primul centru public de educatie privind Holocaustul, deschis in Romania
Prinul centru public de educatie privind Holocaustul va fi deschis in Romania, duminica, in timpul unui eveniment special on orasul Sighet, in locuinta ante-belica a autorului laureat cu Nobel, Elie Wiesel.

"Pivnita Holocaust" va deveni un nou element al muzeului Holocaustului, in curtea vechiului ghetou evreiesc de la Sighet, ce va servi drept centru educativ dedicat celor 13.000 de victime locale ale Holocaustului, scrie European Jewish Press.

Deschiderea este sponsorizata de Guvernul roman, orasul Sighet, Conferinta Cererilor Materiale Evreiesti impotriva Germaniei, Federatia Romana Evreiasca si Limmud FSU si este primul dintr-o serie de evenimente ce vor marca 70 de ani de la expulzarea ultimilor evrei din nordul Transilvaniei la Auschwitz.

"Sunt onorat si miscat profund ca locuinta mea iubita din Sighet a devenit un loc unde romanii si altii pot afla despre primele Holocaustului si cum a fost exterminata comunitatea evreiasca", a spus Elie Wiesel.

"Deschiderea Pivnitei Holocaust vine in continuarea eforturilor vietii mele de a ma asigura ca omenirea nu uita niciodata raul care a avut loc aici si in Europa", a mai spus acesta.

In 1944, la doua zile dupa Paste, evreii din Maramures, in nordul Transilvaniei, au fost stransi si inchisi in 13 ghetouri. In cele din urma, cei 131.639 de evrei din Maramures au fost deportati la Auschwitz-Birkenau si majoritatea au fost exterminati.

A.I.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 705 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

"De unde ati scos (inventat) astea 13000 de victime"

Din acte oficiale ale vremii, moncher ! Ar trebui sa treci pe la Sighet sa te mai educi nitzel !
Iti reamintesc ca negarea Holocaustului e ilegala in Romania. Norocul tau e ca traiesti la Tiraspol !

Nici un adevar istoric nu are nevoie de o lege

Pentru a-l proteja. daca e adevar, se sustine singur. Daca nu, nu.

Bai Khronsky, un lucru este clar: Holocaustul este

o inventie. O gaselnita de facut bani.
Holocaustul nu este specificat in nici o carte de memorii a celor care au participat la conflinct, de la Churchill la Eisenhower si restul celorlati mari. Dusurile de la Auschwitz au fost montate de rusi in 1956. Cosul care trebuia sa elimine fumul de la asa zisele incinerari e la fr-o douzeci de metrii distanta de crematoriu, usile camerele de "gazare" se incuie pe dinauntru, etc, etc. Asa ca, mai slabeste-ne!

Vai Vai domnule Kronstader

chiar de unde ?Ce sa faca oare la Sighet ? Poate doar sa vada unde au ajuns romanii adevarati pe vremea lui Georgescu,adica Burah Tescovici ministrul de interne,Avram Bunaciu,ministrul Justitiei,Ana Pauker,ministrul de externe,Generalul Nikplsky,comandantul lagarelor,Sorin"Toma si Silviu Brucan,"comandantii" presei comuniste. Toti acestia sunt acum uitati,si ni se arata niste popandai drept capi ai rautatilor.Cand te palmuesc pe obrazul stang,dal sii pe cel drept.Asta facem acm.Intindem si obrazul drept,ca asa scrie in Biblie.O carte foarte pretuita.O gasesti la toate magazinele "second Hand" din SUA si Canada.

Ar fi mai util pentru tinerii romani deschiderea unui centru

pentru studierea crimelor comunismului, a comunismului. holocaustul sa-l studieze tinerii israelieni. Sa fie facute case muzeu casele in care au trait detinuti politici romani, detinuti care au murit in lagarele de exterminare comuniste. Tinerii trebuie sa inteleaga ca comunismul a fost o alta fatza a fascismului, sa inteleaga ca un Che Guevarra sau secera si ciocanul sunt de detestat, nu de admirat.

 

Se va deschide dopmnule Bumsen

dar la Tel-Aviv.Pe baza de reciprocitate.

mai lipseste sa fie dusi copiii cu clasa, la fel cu erau dusi la mo

rmantul soldatului soovietic si ne intoarcem la epoca Pauker-Dej.
Da' cine stie, poate le da prin cap sa aduca copii din Ugaria, a ungurii sunt cei care au trims la gazare evreiii pentru care s-a deschis "Pivnita Holocaust"

 

Asa este cum spune al 4lea.

Noi sa spunem ca ungurii i-au dus la gazare,iar ungurii sa spuna ca romaniiIn felul asta se duleaza numarul victimilor.M-as fi mirat sa ceri un Muzeu al Holocaustului Rosu,ca acesta a adus suferintele neamului nostru(daca mai exista)

la deschidere,

pe locurile rezervate somitatilor vor sta her Mazare von Constaza in uniforma de gala si crucisetorul Sova.

 

Bekerule,ce legatura are

Sulfina,cu Prefectura ? Ce are Mazarea cu holocaustul ?

Hai,ca numai despre holocaust,se vorbeste

ce tot vor evreii,de la lumea asta,ce a fost,a fost,si gata

 

De Palestinienii,omorati,nevinovati

nu spune,nimeni nimic

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor