Printul Charles: Sunt un impatimit admirator al patrimoniului cultural din Romania

Vineri, 03 August 2012, ora 18:12
3732 citiri
Printul Charles: Sunt un impatimit admirator al patrimoniului cultural din Romania

Printul Charles al Marii Britanii a declarat, intr-un mesaj adresat organizatorilor festivalului Viv'Arte, care se desfasoara intre 1 si 5 august, la Brasov, ca este un impatimit admirator al patrimoniului cultural din Romania.

Printul de Wales a tinut sa transmita un mesaj cu ocazia concertului aniversar din cadrul zilelor Viv'Arte, care va avea loc sambata, de la ora 20.30, in Piata Sfatului din Brasov.

Concertul este, de altfel, evenimentul central al zilelor Viv'Arte, prin care este marcata implinirea a 60 de ani de la infiintarea primei stagiuni estivale de muzica de orga la Biserica Neagra.

Hans Eckart Schlandt, Corina Ibanescu, Valentin Muresan, Paul Cristian si Steffen Schlandt vor infatisa fascinanta istorie sonora a instrumentelor cu clape. Clavicordul, spineta, virginalul, fortepiano-ul, pianul, positivul si orga vor fi prezente intr-un concert extraordinar transmis live in Piata Sfatului, din Biserica Neagra. Acestei idei s-a alaturat jurnalistul Catalin Stefanescu, cel care va indeplini rolul de moderator al transmisiunii directe si de ghid prin lumea propusa de cei cinci muzicieni brasoveni.

"Sunt profund miscat ca m-ati rugat sa transmit un mesaj in cadrul acestui eveniment special si imi pare nespus de rau ca nu pot fi alaturi de dumneavoastra in persoana", si-a inceput printul Charles mesajul.

"Dati-mi voie sa incep prin a va felicita pentru continuarea unei lungi traditii a concertelor estivale de orga, despre care mi s-a spus ca a inceput acum saizeci de ani. Sunt un impatimit admirator al patrimoniului cultural din Romania, din care si muzica face parte, si gasesc incurajator faptul ca prin aceste concerte de orga va mentineti traditiile muzicale vii", mai scrie acesta.

Printul Charles le ureaza organizatorilor succes in demersul lor.

"Inteleg ca evenimentul din aceasta seara vine in sprijinul proiectului de restaurare a orgii istorice din Rupea si nu pot decat sa ma rog din toata inima sa realizati ceea ce v-ati propus. Va doresc o seara deosebit de frumoasa si reusita", a mai spus printul de Wales.

Organizatorii asteapta cat mai multi brasoveni si turisti sa se alature acestei sarbatori a patrimoniului si a traditiei muzicale. Publicul este asteptat doar in Piata Sfatului, unde accesul este liber, Biserica Neagra ramanand inchisa pe durata transmisiunii.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#printul Charles zile Viv Arte, #printul Charles Romania , #stiri cultura