Tamara Buciuceanu, premiata de UNITER

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 19:41
2057 citiri
Tamara Buciuceanu, premiata de UNITER
Foto: Arhiva

Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) va acorda, in cadrul galei de luni seara, un premiu de excelenta actritei Tamara Buciuceanu.

Premii pentru intreaga activitate vor primi actorul Ilie Gheorghe, actrita Coca Bloos, regizorului Tudor Marascu, scenografa Gabriela Nazarie si criticul Ion Cazaban.

Cu cate sase nominalizari la categoriile principale, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca si Teatrul National din Bucuresti sunt favoritele acestei editii a premiilor UNITER, relateaza Evenimentul Zilei.

Cu doua montari in cursa pentru "cel mai bun spectacol", Teatrul Maghiar din Cluj "concureaza" si la sectiunile "cea mai buna regie", "cel mai bun actor in rol principal", "cel mai bun actor in rol secundar" si "cea mai buna scenografie".

La categoria "cel mai bun spectacol", Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a fost nominalizat cu doua spectacole - "Leonce si Lena" si "Strigate si soapte", aflate in competitie cu spectacolul "Livada de visini", de la Teatrul National din Bucuresti.

Premiul pentru "cel mai bun actor in rol principal" va fi disputat de Zsolt Bogdan, pentru rolul Bergman din spectacolul "Strigate si soapte" de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Marius Manole - pentru rolul Lopahin Ermolai Alexeevici din spectacolul "Livada de visini" de la Teatrul National Bucuresti si Horatiu Malaele - pentru rolul Francois din spectacolul "Dineu cu prosti" de la Teatrul National Bucuresti.

Trofeul pentru cea mai buna prestatie feminina este disputat de actritele Petronela Grigorescu - pentru rolul Veta din spectacolul "O noapte furtunoasa", montat la Teatrul National "Vasile Alecsandri" din Iasi -, Maia Morgenstern - pentru rolul Ranevskaia Liubov Andreevna din spectacolul "Livada de visini" de la Teatrul National Bucuresti - si Ofelia Popii - pentru rolurile din spectacolul "Felii" de la Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu.

Amfitrionul serii va fi - pentru a 19-a oara in traditia de 19 ani a acestor premii - actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului National din Bucuresti.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#premii UNITER, #Tamara Buciuceanu premiu UNITER , #stiri cultura