Victor Rebengiuc a primit o stea pe Walk of Fame

Joi, 10 Februarie 2011, ora 18:53
1565 citiri
Victor Rebengiuc a primit o stea pe Walk of Fame

Actorul Victor Rebengiuc a primit, joi, in ziua in care a implinit 78 de ani, o stea pe Walk of Fame-ul din Bucuresti.

Actorul le-a multumit, cu aceasta ocazie, celor care i-au indrumat pasii in lumea actoriei si carora le poarta o mare recunostinta.

"Exista o multime de oameni carora le sunt recunoscator pentru steaua pe care o primesc acum, aici. In primul rand, profesoara mea, Aura Buzescu, pe urma toti marii regizori alaturi de care am lucrat, dl. Ciulei, dl. Pintilie, dl. Penciulescu, dl. Vlad Mugur, Dan Pita, Calin Neter si inca multi altii.

Sunt niste oameni care au insemnat ceva pentru mine, care m-au ajutat, care m-au construit intr-un fel. Nu sunt singur atunci cand primesc steaua asta, sunt in spatele meu, alaturi de mine, o multime de oameni carora le port foarte multa recunostinta pentru modul in care m-au sprijinit si m-au indrumat pe acest drum atat de necunoscut al artei actorului", a spus Rebengiuc.

In opinia sa, este obligatoriu ca o astfel de stea sa fie atribuita unor adevarate valori, nu sa devina un "soi de diploma care se cumpara la scolile de teatru private".

"Parerea mea este ca se urmeaza un exemplu bun care exista in Los Angeles, dar trebuie neaparat, obligatoriu trebuie ca aceasta stea sa fie atribuita unor valori si nu sa devina un soi de diploma care se cumpara la scolile de teatru private", a declarat, pentru AGERPRES, Victor Rebengiuc.

Cu aceasta ocazie, directorul Muzeului Taranului Roman, Virgil Stefan Nitulescu, co-organizator al evenimentului, a mentionat ca, daca "Romania ar fi avut un parcursul social-istoric normal", Victor Rebengiuc ar fi trebuit sa primeasca aceasta recunoastere cu 40 de ani mai devreme.

"Daca Romania ar fi avut un parcurs social-istoric normal, dumneavoastra ar fi trebuit sa aveti o stea aici acum 40 de ani, atunci cand erati deja o mare vedeta, nu numai pentru noi, pentru romani, ci si pentru toti cei care v-au admirat in toate filmele sau spectacolele dvs. Daca facem acest gest doar acum, eu spun ca este totusi mai bine mai tarziu decat niciodata", a spus directorul MTR.

La randul sau, directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, organizatorul evenimentului, a spus ca marele actor a fost unul dintre cei care l-au invatat ca "arta teatrului este cuvantul vietuit asa cum arhitectura este sculptura locuita".

"Va multumim pentru universul plin de emotie si descoperiri pe care-l construiti pentru noi de fiecare data cand pasiti pe scena", a afirmat George Ivascu.

Victor Rebengiuc s-a nascut pe 10 februarie 1933. Acesta este absolvent al UNATC "I. L. Caragiale" Bucuresti in 1956, iar din 1957 devine membru al trupei Teatrului Bulandra.

Intre 1990-1996 a fost rector al UNATC "I. L. Caragiale" Bucuresti, iar intre 1996-1998 a fost director al Teatrului Bulandra. A jucat, insa, si in spectacolele altor teatre, cum ar fi Teatrul National Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul National din Cluj-Napoca sau Teatrul Arca.

Este casatorit, din 1965, cu actrita Mariana Mihut si au impreuna un baiat pe nume Tudor. In anul 2004 a fost declarat actorul anului alaturi de o alta mare actrita, Maia Morgenstern.

Recent, Victor Rebengiuc a jucat in pelicula "Medalia de onoare", in regia lui Calin Netzer, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor la Salonic si premiul pentru cel mai bun actor la TIFF.

Programul Walk of Fame din Piata Timpului a debutat pe 31 ianuarie, prin acordarea primei stele din cadrul proiectului actorului Florin Piersic.

Walk of Fame va gazdui stelele celor mai cunoscuti actori romani in semn de apreciere a valorilor artistice din Romania.

Acest program a fost lansat la initiativa magazinului Cocor si a Teatrului Metropolis si se va desfasura in colaborare cu Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti (ATMB).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Rebengiuc, #rebengiuc walk of fame, #rebengiuc stea bucuresti , #stiri cultura