Ziare.com

Manastirea Sucevita, pe lista patrimoniului UNESCO

de Livia Stroie
Luni, 02 August 2010, ora 08:03

   

Manastirea Sucevita, pe lista patrimoniului UNESCO
UNESCO a inclus manastirea Sucevita pe lista monumentelor de patrimoniu international, extinzand astfel zona protejata a manastirilor din Moldova.

Sapte manastiri (Arbore, Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava si Voronet) din Bucovina construite in secolele al XV-lea si al XVI-lea au fost incluse in 1993 pe lista de patrimoniu mondial, iar acum in zona protejata va intra si manastirea Sucevita, informeaza Sydney Morning Herald.

39 de monumente au fost propuse pentru a fi incluse pe lista patrimoniului UNESCO in cadrul comitetului World Heritage, care are loc in Brazilia.

Printre acestea au fost deja acceptate castelul Eggenberg din Austria, construit in secolul al 17-lea, 11 foste inchisori din Australia si un sit cu 645 de gravuri de pe o stanca din Siega Vede, in regiunea Castilla a Spaniei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4393 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Manastire Sucevita

Bravo Romania!Interesant este ca evenimentul este preluat de presa romana din Sydney Morning Herald deci din Australia,de la capatulpamentului!!!Mass media romana este preocupata de a distruge noul band de tara turistica,nu are timp de Sucevita!!
Se mai indoieste cineva ca mass media romana este un pericol la siguranta nationala,inclusiv la promovarea imaginii tarii??

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor